Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  3C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Karlovac Podijeli

“Treba se tuširati bar svakih 8 dana”

Oni na predstojećim lokalnim izborima očekuju dobar rezultat i predstavnike u Gradskom vijeću, imat će svog kandidata za gradonačelnika, a da li će i s kim u koaliciju, tek će odlučiti. Tu je odluku, po riječima predsjednika liberala Miroslava Vukovojca, središnjica prepustila ograncima. Bar za sada.– Ostavlja nam se da samostalno procijenimo čiji program je […]

Oni na predstojećim lokalnim izborima očekuju dobar rezultat i predstavnike u Gradskom vijeću, imat će svog kandidata za gradonačelnika, a da li će i s kim u koaliciju, tek će odlučiti.

Tu je odluku, po riječima predsjednika liberala Miroslava Vukovojca, središnjica prepustila ograncima. Bar za sada.
– Ostavlja nam se da samostalno procijenimo čiji program je srodan našem, tko će prihvatiti naš program i da odlučimo s kime ćemo dalje. Dakle, ostavljeno je karlovačkom ogranku što mu je činiti. Normalno, koalicija HDZ-HSLS-HSS na vrhu postoji, da li će se ona spuštati na lokalni nivo, vidjet ćemo u dogledno vrijeme, ali, za sada, je odluka na nama – izjavio je Vukovojac.

Dopredsjednik stranke Dragutin Belavić procijenio je da "HSLS i samostalno može osvojiti 5% glasova", dok je član Izvršnog odbora Mijo Besedić naglasio kako će u razgovorima s potencijalnim partnerima "inzistirati na moralu u politici".
– Krajnje je vrijeme da se počnemo ponašati moralno politički. To je teško, ali je moguće! Vidimo da se na državnom nivou događaju neke nemoralne stvari, afere kojekakve: mi to osuđujemo i bit ćemo vrlo konkretni. To je možda za Hrvatsku u ovom trenutku najvažnije. Ne možemo zažmiriti na to! Ne može se biti apsolutno čist, ali barem tuširanje svakih 8 dana bi trebalo biti – ilustrirao je Besedić.

Najavljujući večerašnje osnivanje HSLS-ovog ogranka na Baniji, rekao je kako će inzistirati na što skorijem zatvaranju Ilovca i otvaranju pogona za preradu otpada, kako se smeće više nikad ne bi bacalo kao na Ilovcu, ali i nastavku rekonstrukcije Ulice Banija, izgradnji nogostupa na Ilovcu i Selcu prema Pokupskoj Dolini i Orlovcu, te komunalnom opremanju tamošnjih zona.

Belavić je, pak, naglasio kako je nužno bolje povezati prostor sjeverno od Kupe sa središtem grada i njegovim južnim dijelom.
– Vidjet ćemo koliko će to naši građani prepoznati. Naravno, ne možemo ništa učiniti ako ne osvojimo bar tih 5% glasova i uđemo u Gradsko vijeće, a velika nam je želja da se umiješamo u tu utakmicu slaganja kockica i u Gradskom vijeću i Poglavarstvu. Naši aduti bit će mostovi, rijeka Kupa, pješački mostovi, dječji vrtići i škole – naglasio je Belavić.

A da bi se približili građanima i pozvali ih na suradnju, karlovački HSLS-ovci su otvorili svoju internet stranicu, odnosno, blog. Time kreću u predizbornu kampanju.
– Adresa je www.hsls-karlovac.blogspot.com, a naš e-mail hsls@ka.t-com.hr. Razlog zašto smo ovo napravili je još jedno naše približavanje našim sugrađanima. Znači, da nas mogu u svako vrijeme kontaktirati, iznositi svoje ideje, stavove, viđenje, sugerirati probleme u svojoj okolini… da radimo na zajedničku dobrobit – poručio je Vukovojac.

Pročitajte i ovo

MANJE ZA MALE

U 2020. u Karlovcu manje novca za potpore malim poduzetnicima