Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Život KVAČICA SVIH KVAČICA Podijeli

Treća najveća drvena kvačica u svijetu izrađena je u Karlovcu i ovaj tjedan izložena ispred Zorin doma

Kvačicu je prošle godine izradio Željko Čoholić i tada je imala više od 700 kila

Četiri metra duga i oko 550 kilograma teška drvena kvačica po veličini je treća takva na svijetu. Izrađena je na karlovačkim Stativama i do sad je plijenila pozornost brojnih turista. Ovaj tjedan moći će ju vidjeti svi koji dođu do Zorin doma.

Kvačicu je prošle godine izradio Željko Čoholić, onako iz gušta jer, kako doznajemo, voli izrađivati takve stvari. Kada ju je napravio težila je nevjerojatnih više od 700 kilograma, ali je u godinu dana zbog svih vremenskih prilika i neprilika “smršavila” i pala na sadašnjih i dalje prilično teških 550 kg.

Gigantska kvačica će nesumnjivo će biti zvijezda među mladim filmašima iz cijeloga svijeta

Iako nije žuta već zelena, ipak ova kvačica se baš prigodno poklopila s temom 23. Filmske revije mladeži i 11. Four River Film Festivala pa je zbog toga danas i dovezena ispred kazališta gdje će “boraviti” sve dok festival traje tj. ove subote.

“Majku” svih festivalskih kvačica ne propustite obići, stati na nju i poslikati se jer, kako Radio Mrežnica doznaje, radi se o trećoj najvećoj drvenoj kvačici na svijetu koja nakon festivala ide kući, na Stative.

Foto: Kvačica majka, gradski otac Damir Mandić i koordinatorica Festivala i Revije Sanja Zanki Pejić

Pročitajte i ovo

JOSIPOVE SRIJEDE

“Bit hrvatskih obitelji i naroda je duhovna podloga. Žive bi nas progutali kad smo napadnuti, da nismo molili i vjerovali, a branitelji nosili krunice”