Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Karlovac NOVI RAST Podijeli

Treći rebalans u Karlovcu: Gradski proračun raste za 0,03 % zbog nove sistematizacije u upravi

Zaposlenima u gradskoj upravi mijenjaju se koeficijenti za obračun plaća. Ne zna se tko je gubitnik, a tko dobitnik jer materijali za tu točku još nisu spremni

Mjesec i pol nakon drugog rebalansa karlovačkog gradskog proračuna, na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća 28.8. naći će se i treće izmjene. Predlaže se novo povećanje.

Podsjetimo, prve promjene odnosno povećanje proračuna za čak 37,4 milijuna kuna dogodile su se krajem svibnja. Ubrzo nakon toga, već 11. srpnja proračun je opet povećan i to za 2,2 milijuna kuna.

Sada, na sjednici u utorak predlaže se znatno manje povećanje od tek 102.500 tisuće kuna, odnosno za 0,03 % čime bi proračun iznosio 305 milijuna 555 tisuća kuna.

U obrazloženju stoji kako je u proteklih mjesec i pol došlo do promjene ustroja gradske uprave.

Kakva se rošada dogodila javnosti još nije poznato, ali bi nakon sjednice u utorak štošta moglo biti jasnije jer upravo će na ovom gradskom vijeću biti doneseni i novi koeficijenti za obračun plaća službenika i namještenika u gradskoj upravi.

Nije, također, poznato ni kakav će biti prijedlog koeficijenata odnosno koliko će i kome biti povećani, s obzirom da jedino ta točka još nije uvrštena u online materijale za sjednicu.

Pročitajte i ovo

NORMALIZACIJA

Od 1. lipnja u Karlovcu se vraća plaćanje dječjih vrtića, u nižim razredima očekuje se većina učenika