Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  3C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Život 33. DANI PIVA Podijeli

Tri dobra razloga za dolazak u Karlovac od 30.8. do 3.9. – pivo, ukusna hrana i dobra glazba

Novi koncept Dane piva vraća u centar grada, ali program će se održavati i na Foginovom te na ŠRC-u Korana

Sve je spremno za početak 33. Dana piva u Karlovcu, ove godine po novom konceptu – pet dana na pet pozornica i s više od 30 izvođača te brojnim drugim sadržajima, ali i puno piva i ukusne hrane.

Bogat program počinje 30. kolovoza i traje do 3. rujna. Glavna pozornica je u šancu na Šetalištu dr. Franje Tuđmana, a ostale u kinu Edison za elektronsku glazbu, na Košarkaškom igralištu za rock & roll, na Foginovom za hip – hop glazbu i ŠRC-u gdje će se održati Obrtnički sajam te prvi Sajam poljoprivrede.

– Na glavnoj pozornici program će otvoriti odlični makarski punkrockeri Rezervi. Bit će uvertira u ceremoniju otvorenja i veliki vatromet nakon čega će uslijediti koncert legendarnog Prljavog kazališta, najavio je na današnjoj pressici programski koordinator Igor Šimulija.

Na glavnoj pozornici u danima koji slijede nastupat će među mnogima i Neno Belan, Psihomodo pop, Jura Stublić i Film, Kojiti, Pips Chips i Videoclips.

Istvoremeno sjajan lineup je i na ostalim pozornicama pa će svatko moći birati što želi slušati.

– S obzirom da program traje pet dana na pet različitih pozornica bila su neizbježna neka preklapanja u koncertima, ali smo se trudili da glavni izvođači svakog dana, na svim pozornicama nastupaju u različito vrijeme kako bi svi posjetitelji mogli vidjeti što je više koncerata moguće, dodaje Šimulija.

Detalji programa mogu se pronaći na www.danipiva.net.

Cijena pola litre točenog Festivalskog piva bit će 10 ili 11 kuna, pivskog menija 22 kune

Glavni sponzor Heineken Hrvatska ponudit će sve iz svog bogatog portfelja, ali posebno uz Karlovačko naglašavaju Festivalsko pivo. Bogatijeg je okusa, duže je odležalo i nefiltrirano je, a nudit će se samo kao točeno i to u čašama od recikliranog materijala koje će se odbacivanjem u žute kontejnere ponovo reciklirati.

-Želimo vašu potporu u ovome – imamo žute kontejnere kako bi osigurali da ćemo prikupiti sve te plastične čaše za ponovno recikliranje. Time smo se pridružili Gradu i njihovom projektu Pametno odloži #BoljiKarlovacSloži,  rekao je predsjednik Uprave Heineken Hrvatska Odin Goedhart kojemu su ovo prvi Dani piva u Karlovcu.

Kome je ispijanje pive iz plastične čaše jako mrsko ove godine će među suvenirima na promenadi moći pronaći keramičku kriglu i “spasiti se”

Preporučena cijena za pola litre mu je 10 odnosno 11 kuna. Veliki pereci oduvijek su posebnost Dana piva u Karlovcu, bit će ih i ove godine, ali ugostiteljska ponuda bit će obogaćena i pivskim menijem u kojem je festivalska kobasica. Prodavat će se po najmanje 22 kune.

Na i sa Dana piva sigurno uz posebne linije buseva i vlaka iz Zagreba

Pivovara i ove godine osigurava besplatne buseve, ali i vikend vlak iz Zagreba koji će po simboličnoj cijeni omogućiti svim pivoljupcima bezbrižan dolazak i zabavu na Danima piva u Karlovcu.

– Želimo da odrasli posjetitelji uživaju slobodno u našem pivu i da se sigurno vrate kućama te ako su konzumirali alkohol da ne voze. Besplatne autobusne linije će ići na širem području Karlovca svih pet dana trajanja manifestacije. Linija Duga Resa – Karlovac – Duga Resa vozit će vikendom, također besplatno. Vlak Zagreb – Karlovac – Zagreb će voziti za vikend uz simboličnu cijenu od 10 kuna, rekla je menadžerica koorporativnih poslova Ljudmila Bratko Gašpić.

Osim spomenute festivalske kobasice za gastronomsku ponudu na Danima piva pobrinut će se ugostitelji koji su zakupili kućice na nekoj od ukupno 30 ponuđenih lokacija. Osim toga, fino će se moći pojesti i na Gastro showu 31. kolovoza pod vodstvom Renea Bakalovića na terasi restorana pod starimi krovovi

Karlovac je u pet godina udvostručio svoje turističke pokazatelje zahvaljujući ulaganju u ponudu, a Dani piva  su jedan važan segment turističke ponude grada. Dodatnim sadržajima na ovogodišnjim 33. Danima piva poput kreativnih radionica, oslikavanja bicikala, radionice grafta, pub kvizova na otvorenom, kulinarskog showa u prostoru Trgovačko – ugositeljske škole te festivalskog kampa na Foginovom očekuje se još veći broj dolazaka u Karlovac.

Ocjena novog koncepta nakon 33. Dana piva

– Upravo te dodatne animacije i dodatni sadržaji omogućuju da se posjetitelji manifestacije aktivnije uključuju u program, a to izravno utječe na njihov doživljaj manifestacije, ne samo Dana piva nego i destinacije. To u konačnici rezultira širenjem pozitivnih iskustava i pozitivnih priča iz Karlovca te na ponovni posjet, što nam je u cilju, naglasila je direktorica karlovačke Turističke zajednice Marina Burić.

Hoće li ovaj novi koncept zaživjeti, kaže gradonačelnik Damir Mandić, znat će se tek nakon završetka 33. Dana piva.

-Moja želja je da ovogodišnji Dani piva nam budu i putokaz. Postoji element neizvjesnosti u zraku kad govorimo o svemu ovome što nam slijedi. Ja sam osobno optimist, ali ove godine ćemo vidjeti jesmo li ispunili ciljeve koje smo si postavili, dodao je.

Pročitajte i ovo

NOVA UDRUGA

StarKa traži odgodu donošenja Zakona o socijalnoj skrbi: U jeku epidemije može izazvati više štete nego koristi