Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  -5C° Ogulin

 • weather-image

  -3C° Ozalj

 • weather-image

  -5C° Slunj

Županija BOGAT PROGRAM Podijeli

Tri odlična programa u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa

U petak 28.09. na programu je veliki koncert Zagrebačkih solista, u subotu 29.09. animirani film ‘Luis i društvo iz svemira, a u utorak 2.10. hit predstava ‘Pluća’.

DUGA RESA – Dugoreško kino u narednih će osam dana ugostiti tri odlična programa koja je posjetiteljima pripremilo Pučko otvoreno učilište Duga Resa.

Veliki koncert Zagrebačkih solista 28. rujna

U petak, 28. rujna, kino dvorana Duga Resa ugostit će veliki koncert Zagrebačkih solista. Od osnutka, 1953. godine, Zagrebački solisti postali su jednim od najuglednijih komornih orkestara u svijetu, kojem su dodijeljene mnoge visoke nagrade i priznanja. Održali su gotovo 4 tisuće koncerata, nastupali u najslavnijim koncertnim dvoranama svijeta poput Musicverein (Beč), Royal Festival Hall (London), Carnegie Hall (New York), Opera House (Sydney), izdali preko 70 nosača zvuka, te održali turneje u gotovo 50 zemalja svijeta. Od 2012. godine ansambl nastupa uz glasovitoga violinista Sretena Krstića kao svojeg koncertmajstora, a ujedno i koncertmajstora Münchenske filharmonije.

Koncert počinje u 19:30 sati, a cijena ulaznice je 30 kuna. Više informacija možete doznati na službenoj stranici Učilišta www.poudr.hr.

Animirani film ‘Luis i društvo iz svemira’ u subotu 29. rujna

Animirani hit film ‘Luis i društvo iz svemira’ gostuje u kino dvorani Duga Resa u subotu, 29. rujna, od 17 sati.

Biste li se družili s bublastim malim zelenima? Luis je jedanaestogodišnji dječak, poprilično usamljen u svojoj svakodnevici. Jednog dana na njegovu se kuću iznenada sruši NLO i on sklapa neobično prijateljstvo s tri simpatična vanzemaljca. Luis njima pomaže u zadatku koji su došli obaviti na Zemlju, a oni, u znak zahvalnosti, Luisu nude pomoć oko onoga što njega muči. Predlažu mu da ga spase od odlaska u internat i on takvu ponudu ne može odbiti. Kad se bublasti mali zeleni daju u akciju da poprave jedan ljudski život, čitavoj družini slijedi uzbudljiva i nezaboravna avantura.

Film je sinkroniziran na hrvatski, traje 90 minuta, a ulaznice po cijeni od 20 kuna možete kupiti na blagajni kino dvorane sat vremena prije početka programa. Više informacija o filmu na službenoj stranici Učilišta www.poudr.hr.

Hit predstava ‘Pluća’ na programu u utorak, 2. listopada

U utorak, 2. listopada, od 20 sati u dugoreškoj kino dvorani možete pogledati hit predstavu Teatra Exit ‘Pluća’.

Mladi, obrazovani i ekološki osvješteni. Recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali se i voze automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe. Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osvješten, tek je jedna od dvojbi koja će se pojaviti kada jednog popodneva On ‘predloži dijete’. A Ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno.

‘Pluća’ su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskosti, u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena, dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku na pravom mjestu kada se ipak dogodi život.

Predstava je nastala u koprodukciji Teatra Exit i Gradskog kazališta Sisak, prema tekstu Duncana Macmillana, režiju potpisuje Aida Bukvić, a u glavnim ulogama pojavljuju se Jadranka Đokić i Amar Bukvić.

Cijena ulaznice je 40 kuna. Mogu se rezervirati u tajništvu Učilišta radnim danom od 8 do 15 sati ili telefonski na 047 844-252 ili kupiti na dan predstave na blagajni kino dvorane sat vremena prije početka programa. Više informacija o predstavi na službenoj stranici Učilišta www.poudr.hr.

(sponzorirani članak)

Pročitajte i ovo

ZA SV. NIKOLU TESLI

Radovi punom parom: Svi se nadaju otvorenju Teslinog centra na Rakovcu sljedeće godine