Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Hrvatska SNJEŽNI PROBLEMI Podijeli

Tri osobe i psa HGSS spasio iz snježne mećave na Matić poljani, zimski uvjeti na cestama

Kamioni se iz prometa isključuju na odmorištu Vukova Gorica

Tri osobe spasili su danas poslijepodne članovi HGSS-a iz zametene Matić poljane.

Kako su objavili na svom FB, tri su osobe i jedan pas ostali zameteni na području, a u pomoć su im pohitali delnički HGSS-ovci. Sat vremena trajala je akcija spašavanja, a spašeni su se nalazili blizu spomenika na Matić poljani.

Za one koji ne znaju, riječ je o spomeniku 26 smrznutih partizana koji su se se uslijed ekstremno niskih temperatura smrznuli tijekom marša u noći s 19. na 20. veljače 1944.godine.

Snijeg u većem dijelu Hrvatske

Snijeg ili susnježica mjestimice pada u Istri, Hrvatskom primorju, Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski.
Zbog olujnog vjetra i zimskih uvjeta trenutno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i Istri te obrnuto.

Vozila na koje se odnosi zabrana prometa isključuju se na autocesti A6/A1 Rijeka-Zagreb na odmorištu Vukova Gorica u smjeru Rijeke i na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba, javlja HAK.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, na snazi je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema.

FOTO; HGSS na Matić poljani

Pročitajte i ovo

VRIJEME ZA KAPU

Karlovac i okolica jutros na – 4 stupnja, dan će biti sunčan, iskoristite ga za šetnju