Radio Mrežnica
MAČEVANJE Podijeli

Tri srebrne i dvije brončane medalje za Karlovčane na Pojedinačnom i ekipnom Prvenstvu Hrvatske u disciplini mač

Najvrjedniji rezultat ostvarila je ekipa seniora u sastavu Antonio Gojak, Leo Li, Anton Mravunac i Sven Prpić, koja je uzela srebro.

Tri srebrne i dvije brončane osvojili su članovi Mačevalačkog kluba Karlovac proteklog vikenda na Pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Hrvatske u disciplini mač održanom u Osijeku.

Najvrjedniji rezultat je srebrna medalja ekipe seniora, ostvarena u konkurenciji pet ekipa. Antonio Gojak, Leo Li, Anton Mravunac i Sven Prpić, zbog dobrog rankinga ostvarenog dan ranije u pojedinačnom natjecanju, bili su slobodni u četvrtfinalu. U polufinalnoj borbi su bili bolji od zagrebačke Mladosti rezultatom 45:32, a potom u finalu izgubili od Splita sa 45:36.

U pojedinačnoj konkurenciji Leo Li je izborio srebro u kategoriji mlađih seniora U23, ostvarivši šest pobjeda i dva poraza u konkurenciji 15 boraca, a medalju istog sjaja osvojio je Leonard Baršić-Ilić kod dječaka do 11 godina, u konkurenciji sedmorice boraca, s također šest pobjeda i dva poraza. U istoj kategoriji Mislav Ostarčević uzeo je broncu, kao i Iva Kirinčić kod djevojčica do 13 godina, upisavši šest pobjeda i jedan poraz u konkurenciji 16 natjecateljica.

Anamarija Gojak je kod seniorki prošla grupnu fazu natjecanja pa ispala u prvoj eliminacijskoj borbi, a treba izdvojiti i odlične nastupe Luke Bublića u konkurenciji kadeta, koji je među 24 boraca izgubio borbu za medalju u produžetku rezultatom 15:14, te Antona Mravunca kod seniora, koji je među 19 boraca poražen u borbi za medalju rezultatom 15:9.

(autor: Gordan Tomičić)

Portal Radio-Mrežnica unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više na Prihvati Čitaj više