Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Županija POČINJE PROSLAVA Podijeli

Trodnevnice u Novigradu na Dobri uoči Velike Gospe

Gospino slavlje u Novigradu ove godine bez procesije i pučkoga slavlja

Proslava Velike Gospe u Novigradu na Dobri započet će sutra trodnevnicom koju će do 14. kolovoza predvoditi fra Mate Bašić, doktorand dogmatike.

Sutrašnji, prvi dan trodnevnice obilježit će strogi post i nemrs za duhovni rast i uspjeh proslave Velike Gospe. Prilika za ispovijed i pobožnost krunice je u 18 sati, a sv. Misa je u 19 nakon čega slijedi pobožnost križnog puta sa svijećama koju vode mladi.

Nakon mise u četvrtak, bit će izlaganje Presvetog oltarskog sakramenta te cjelonoćno klanjanje koje će završiti u petak, 14. kolovoza u 8 sati sv. Misom. Toga dana navečer nakon mise u 19 sati pohod je na groblje sa svijećama i bdijenje do 24 sata.

Misna slavlja u Novigradu na Dobri na Veliku Gospu su u 8, 11 i 18 sati.

Zlatna misa prečasnog Josipa Jakovčića, stižu i hodočasnici sa Švarče i iz Duge Rese

Centralna proslava je u 11 sati kada će se slaviti i zlatna misa preč. Josipa Jakovčića, župnika u Ozlju, rodom iz Novigrada. On će predvoditi misno slavlje, a propovijedat će fra Mate Bašić.

Procesije neće biti zbog epidemioloških mjera, a misa će biti na otvorenom.

Zbog korone, ove godine neće biti pučke proslave.-Svoj zavjet Velikoj Gospi nakon sv. misa prenesimo u svoje domove, okupljeni u molitvi, zajedništvu, raspoloženju i druženju u krugu obitelji. Majko Božja novigradska, moli za nas!

– Zbog mjera preporučamo ophod oko kipa koji će biti postavljen na vanjskom oltaru, a oni koji žele poći u ophod oko oltara i kipa u Svetištu neka koriste maske i poštuju ostale mjere. Na kraju svake svete mise dat ćemo detaljne upute, a molimo vas da poštujete oznake na crkvenom dvorištu i crkvi, poziva župnik Vicić.

I ove godine u Novigrad će pješice krenuti hodočasnici Župe Bl. A. Stepinca – Duga Resa i Sv. Franje Ksaverskog – Švarča.

Pročitajte i ovo

REKORDNA 2019.

Najviše u pet godina: Poduzetnici u Karlovačkoj županiji lani prihodovali 10,3 milijardi kuna