Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Karlovac Život Podijeli

Troje karlovačkih mališana dobilo računala

Radi se o sedmoipolgodišnjoj Ivoni, kojoj gluhoslijepa majka i gluhi otac nisu mogli kupiti tako dugo željeni kompjutor, te Martini i Mariu – bratu i sestri s blagom mentalnom retardacijom, koji obožavaju kompjutorske igrice. Na ovaj način Grad Karlovac je upotpunio obilježavanje 3. prosinca, Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Ivona, koja nije znala tko joj je […]

Radi se o sedmoipolgodišnjoj Ivoni, kojoj gluhoslijepa majka i gluhi otac nisu mogli kupiti tako dugo željeni kompjutor, te Martini i Mariu – bratu i sestri s blagom mentalnom retardacijom, koji obožavaju kompjutorske igrice. Na ovaj način Grad Karlovac je upotpunio obilježavanje 3. prosinca, Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Ivona, koja nije znala tko joj je i zašto donio računalo, svoju je radost najprije htjela podijeliti s prijateljicom Dorom. Ostvarila joj se velika želja, rekla je njena majka Katica uz pomoć prevoditeljice.

Ivona će tako svetome Nikoli pismo sa svojom malom željom, lutkicom Baby, moći napisati na novom računalu.

Naoko kao i sva druga djeca, Mario i Martina su brat i sestra, oboje s blagom mentalnom retardacijom. Zahvaljujući aktivnostima u Savezu udruga osoba s invaliditetom, oboje se znaju služiti računalom, a najdraže su im igrice, kaže njihova mama.

Nije lako priznati da vam treba pomoć i samo mogu reći jedno veliko hvala, dodala je gospođa Cindrić. A gradonačelnik Jelić poručio.

Iz gradskog proračuna, pored ove dvije današnje donacije vrijedne oko 11 tisuća kuna, Grad će donirati i 20 tisuća kuna mladoj djevojci s teškim invaliditetom za ugradnju zubnih implantata, te osigurati više od 3.000 kuna za nabavku 50 komada informativnog vodiča za osobe s invaliditetom.

Pročitajte i ovo

NEMA NIKAKVE ZAPREKE

Stožer i policija složni: Povorka maturanata u Karlovcu smije se održati