Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Hrvatska NIJE RJEŠENJE Podijeli

Troskot o najavi da HEP mora obavijestiti javnost o vodnom valu: Time je Lešće i dalje opasnost za ljudske živote

Problem Lešća postoji cijelo desetljeće, upozorava

Saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot ocijenio je neprihvatljivim zaključak da HEP o vodnom valu koji pušta s HE Lešće mora obavijestiti javnost, centar 112 i županijski Stožer civilne zaštite, što je dogovoreno na sastanku Karlovačke županije, HEP-a i Hrvatskih voda.

„To rješenje nije prihvatljivo jer je njime HE Lešće i dalje opasnost za ljudske živote”, ističe Troskot i podsjeća kako je Mirela Jakuš Fröbe ljetos umalo izgubila život zbog vodenog vala.

Troskot kaže da problem Lešća postoji cijelo desetljeće, a u tom se razdoblju ništa konkretno nije poduzelo.
„Danas se, nakon svega, rješenje pronalazi u zaključku kako bi HEP morao upozoriti na vodeni val u kojem netko opet može stradati”, upozorio je Troskok i poručio da će se i dalje boriti kako bi prestao „teror” i kako bi se životi tamošnjih stanovnika stavili ispred ekonomsko-energetskih interesa pojedinaca.

Podsjetimo, Troskot je ovog ljeta organizirao presicu upravo nakon događanja u kojem je Jakuš Froebe umalo izgubila život, o čemu čitajte ovdje.

Inicijativa “Zaustavimo teror HE Lešće, spasimo naše ljude i rijeke” prije nepuna dva tjedna organizirala je prosvjed u Novigradu na Dobri s kojeg su javnosti i odgovornima poslane poruke, o čemu čitajte ovdje.

Pročitajte i ovo

STIGLA KIŠA

Vidi se iz satelita da nam vlada grmljavina i kiša