Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Život TURANJ ZA PETRINJU Podijeli

Turanjci među prvima priskočili u pomoć ranjenoj Banovini. Nastavljamo, dok god bude trebalo

Ljude kojima pomažu nisu poznavali, ali sada ih više ne planiraju napustiti

Naselje Turanj karlovački je simbol stradavanja, ali i nevjerojatnog zajedništva. Ne čudi stoga što su upravo stanovnici ove karlovčake četvrti bili među prvima koji su nakon potresa na Baniji priskočili u pomoć.

Puna tri tjedna ne prestaju prikupljati pomoć i ciljano pomagati nastradalima na tom području.

Već u srijedu, dan nakon velikog potresa, s punim su vozilima hrane, odjeće i ostalih potrepština, predstavnici Gradske četvrti i Udruge Naš Turanj te brojni volonteri, otišli na teren. Organizirani i uvijek u zajedništvu u danima koji su uslijedili dobro su znali kamo i kome idu.

Dobar glas o ovoj ekipi iz Karlovca brzo se proširio Banovinom pa se i broj obitelji kojima su dolazili povećavao. Zbog toga su već u čak šest tura obišli, kako kažu svoje nove prijatelje, u Glini, Gori, Novom Glinskom Selu, Maloj Gorici, Petrinji, Blinji, Mošćenici…

Nastavljaju pomagati, dok kad bude potrebno

S ukupno 16 kombija i sedam automobila pobrinuli su se da pomoć stigne ne samo za ljude već i njihovu stoku, kućne ljubimce. Odvezli su sijeno, stočnu hranu, hranu za pse i mačke, a ljudima peći, štednjake, krevete, frižidere, madrace, grijalice, higijenske potrepštine, igračke…

Vrijedne Turanjke sa Šćulac Brda za stradale peku kolače, s članovima udruge 110. brigade i mještanima Kamenskog očistili su i pomogli skinuti dimnjake na 14 kuća. Baš neki dan su prikupljenim novcem kupili i ugradili novi dimnjak za jednu kuću u Glini.

I neće stati, kažu. Svjesni su da će pomoć Banijcima trebati još mjesecima, godinama i za ljude koje su tek upoznali, ali se i neraskidivo povezali, bit će na raspolaganju dok god bude trebalo.

Pročitajte i ovo

MARATON NA KORANI

Romano Mužak i Ivana Žigman prvi na Finswimming maratonu Korana