Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Županija BARILOVIĆ Podijeli

Turističko – sportski centar Korana u Donjem Velemeriću dobiva komunalnu infrastrukturu

Ovaj kompleks prostire se na 12 hektara, a cilj je njime povećati broj noćenja u Bariloviću

Još 3,5 milijuna kuna bit će uloženo u Turističko – sportski centar Korana u Donjem Velemeriću, ovoga puta za komunalno opremanje i uređenje.

Radit će se rekonstrukcija županijske ceste od mosta na rijeci Korani do ulaska u naselje Donji Velemerić, izgraditi pješački pothodnik ispod županijske ceste za osobe s invaliditetom te povezati sadržaje centra. Bit će napravljeno i rasterećenje vodotoka rijeke Korane u vrijeme većeg vodostaja, šetnice s odvodnjom oborinskih voda i potpornim zidom sa sunčalištem dugo 160 metara, plažni ugostiteljski objekti s javnim toaletom, tuševima i svlačionicama ukupne površine 350 kvadrata, a bit će uređeno i kupalište s holtikulturom.

TSC Korana prostirat će se na 12 hektara. Imat će autokamp, centar za pustolovni turizam, nogometno igralište, adrenalinski park, sportsku dvoranu, turističko naselje, unutarnje bazene i aqua park, 250 parkirališta natkrivenih solarnim panelima koji će proizvoditi 500 kW struje i pročistač otpadnih voda

Radovi bi trebali biti završeni do proljeća iduće godine, a sufinanciraju ih ŽUC sa 700 tisuća kuna, Razvojni fond Karlovačke županije s 404 tisuće, Ministarstvo turizma s 558 tisuća, Ministarstvo graditeljstva s 315 tisuća i Općina Barilović s milijun i pol kuna.

– Zadovoljstvo nam je što su Županija i resorna Ministarstva prepoznala ovaj projekt i sudjeluju u njegovoj realizaciji. Pred nama je raspisivanje koncesije za izgradnju kampa gdje očekujemo da će budući koncesionar već iduće godine započeti s izgradnjom kampa te će znatno porasti turističko – ugostiteljska ponuda u Bariloviću. Naime, na području naše općine u 2018. godini ostvareno je 2059 noćenja što je porast od 17 % u odnosu na 2017. Trenutno je prošlogodišnji broj noćenja premašen i iznosi 2027, ističe načelnik Barilovića Dražen Peraković.

Otkup zemljišta i prostorno planska dokumentacija u četiri godine, od kad se krenulo u projekt, Općinu je koštali nešto više od 3 milijuna kuna. Glavni projekt male elektrane pak financiralo je Ministarstvo regionalnog razvoja s 50 % potrebnoga novca odnosno 120 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo

OK

I danas svi negativni na koronu u Karlovačkoj županiji