Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -4C° Karlovac

 • weather-image

  -5C° Duga Resa

 • weather-image

  -6C° Ogulin

 • weather-image

  -4C° Ozalj

 • weather-image

  -5C° Slunj

Karlovac KONTINENTALNI TURIZAM Podijeli

Turističku rutu grobljem Dubovac prvi prošli studenti i profesori s karlovačkog Veleučilišta

“Život nekog grada najbolje je upoznati na groblju”

Obilna kiša nije jučer zaustavila prvi turistički obilazak Rimokatoličkog groblja Dubovac u Karlovcu i to novom “kulturno – umjetničkom rutom” osmišljenom u povodu Tjedna upoznavanja znamenitosti europskih groblja.

Turističkom rutom po groblju prvi su prošli studenti ugostiteljstva Veleučilišta Karlovac i njihovi profesori.
Obilazak je trajao sat vremena, ali to im nije smetalo jer ono što su doznali od vodičice iz Udruge Bastion (koja je i osmislila ovu rutu) Ivančice Šebalj vjerojatno su prvi puta čuli.

– Uloga turističkih vodiča u svakome gradu je da upoznaje sve one koji to žele, i same građane toga grada i brojne goste, sa životom ljudi toga grada, ali i sa životom samoga grada. Pa, gdje je najbolje upoznati život nego na groblju. Svaki od tih spomenika ima jednu bogatu  priču, svaka grobnica ima svoju priču, a uostalom i čitav ovaj dio grada, Dubovac, ima svoj početak i kraj života, početak na Starom gradu Dubovcu, a kraj ovdje na groblju, rekla je Šebalj.

Dok ova turistička ruta karlovačkim grobljem ne dođe u redovnu turističku ponudu, svi zainteresirani mogu krenuti u virtualni obilazak. Mobilni vodič Artour može se jednostavno skinuti na mobitel sa svim potrebnim uputama i opisima znamenitih grobnica na Dubovcu.

Pročitajte i ovo

ČISTOĆ(KA)

Građani zadovoljni karlovačkom Čistoćom: Dečki rade dobar posao, ali previše naplaćuju