Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  3C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Karlovac STUDIJSKI POSJET Podijeli

Turska delegacija i u Karlovcu traži primjere dobre prakse, sviđa im se ideja o obnovi Cetina

Razmjena iskustava i ideja između članica EU i Turske kao zemlje kandidatkinje osnovna je ideja ovog twinning projekta

Razvoj poljoprivrednog turizma, sela i ruralnih područja te energetska obnova objekata primjeri su dobre prakse iz Hrvatske koji su zanimljivi gradovima i općinama u Turskoj.

Čulo se to danas na studijskom posjetu delegacije Turske županijskoj Regionalnoj razvojnoj agenciji JURRA u sklopu projekta “Town Twinning Between Turkey and the EU” vrijednog 4,5 milijuna eura.

-Ovo je ustvari projekt dijaloga. U njemu sudjeluju jedinice mjesne samouprave, nevladina tijela. Naravno ako vidimo neke dobre primjere u Hrvatskoj želimo ih primjeniti u Turskoj, ali isto vrijedi obrnuto, mi smo spremni pomoći Hrvatskoj i pokazati svoje primjere, naglasio je voditelj projeka Hakan Atik.

Projekt se provodi od travnja 2018. i završava u travnju ove. Posjet Hrvatskoj jedan je od ukupno četiri koja su predviđena

U Karlovcu su im predstavljeni projekti koje provode Razvojna agencija, Grad Karlovac i Grad Ozalj. Posebno ih se dojmila ideja o obnovi osmanske stare utvrde.

– Radi se o Starom gradu Cetinu gdje će 2027. biti obilježeno 500 godina Hrvatskoga sabora. To je jedan od najvredniji projekata turske kulture utvrda i sva dokumentacija nalazi se u Istanbulu. Dakle, mi ćemo pokušati kroz suradnju s njihovom razvojnom agencijom Ministarstva kulture TIKA, razgovarati o tom projektu jer vremena imamo, da se i oni uključe i izlobirati da to bude sljedeći projekt sa Turskom, rekao je ravnatelj JURRA-e Vilko Klasan.

Sudomaćin današnjeg susreta bio je i poduzetnik turskog podrijetla Okan Tezcan koji je vlasnik tvrtke Krilo koja posluje u Karlovcu.

Turska delegacija u Hrvatskoj je od ponedjeljka, obišli su već nekoliko gradova i županija. U Karlovcu su danas posjetili i Aquatiku, a onda će i do Ogulina. Svoj posjet završavaju sutra.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

Objedinjena javna nabava pun pogodak – u 2019. Grad Karlovac uštedio 1,5 milijuna kuna, unutarnja revizija pak kontrolira sustav