Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Dr.sc. Bruno Baršić i medicinska sestra Biljana Hržić iz KB Dubrava te psihijatar Tomislav Franić iz KBC-a Split komentirali su situaciju u Covid bolnicama u državi Doktor iz KB Dubrava: 'Takvu bolest u životu nisam vidio' U dvoboju 10. kola Engleske lige West Ham je u Londonu slavio protiv Aston Ville s 2-1 i probio se na visoko peto mjesto ljestvice. West Ham United je slavio i u drugoj domaćoj utakmici zaredom zahvaljujući što činjenici da su gosti promašili penal. Protiv Fulhama je kazneni udarac promašio Ademola Lookman, a večeras igrač Aston Ville Ollie Watkins u 74. minuti, dok je istom igraču VAR poništio gol u sudačkoj nadoknadi. West Ham je krenuo sjajno golovima Angela Ogbonne (2) i Jarroda Bowena (46), da bi Jack Grealish (25) bio strijelac za Villu. Treća uzastopna pobjeda odvela je West Ham na peto mjesto s 17 bodova, dok je Villa 10. s 15 bodova. Ranije je Fulham kao gost svladao Leicester City s 2-1 i pomakao se sa samog začelja lige.Leicester City je pobjedom mogao skočiti na vrh lige, ali je doživio neočekivan poraz na svom King Power stadionu. Ademola Lookman (30) i Ivan Cavaleiro (43pen) zabili su za londonsku momčad u prvom dijelu, a Harvey Barnes je četiri minute prije kraja postavio konačnih 1-2. Leicester je ostao četvrti s 18 bodova, dok je Fulham s drugom pobjedom sezone i 7 bodova skočio na 17. mjesto. Vode Tottenham i Liverpool s po 21 bodom. West Ham pobjedom do petog mjesta, Fulham iznenaio 'lisice' Dok su farmeri bili u areni, tajni farmeri otišli su u akciju pljačkanja farme. Osim hrane i kokoši koje su uzeli s imanja, odlučili su malo zakuhati odnose na farmi te su sakrili Josipovu kapu među Zdenkine stvari Stjepan pobijedio u dvoboju pa se Silvio pridružio tajnoj grupi... On je uzimao emotivnu vezu s mojom kćeri kao olakotnu okolnost, a s druge strane je brže bolje požurio da se oporavi od velike boli za mojom kćeri i da napravi svoju drugu obitelj, rekla je majka poginule djevojke Majka žrtve Kameničkog: 'Kćer mi je vratio u lijesu. Ona nije imala šanse imati svoju obitelj'

Županija ŽUPANIJA DAROVALA Podijeli

TUŠ postao vlasnik zgrade u kojoj se već 20 godina održava nastava

Županija darovnim ugovorom prepustila školi sve zgrade u Radićevoj 8-10

Trgovačko – ugostiteljska škola (TUŠ) Karlovac danas je službeno postala vlasnik školske zgrade u kojoj djeluje već 20 godina.

– Ovim škola dobiva jednu podlogu gdje možemo kvalitetno nastaviti obrazovati učenike, ali ovime smo u prilici samostalno se javljati na europske fondove za povlačenje sredstava, rekao je ravnatelj Damir Pleša nakon što su on i župan Damir Jelić potpisali ugovor o darivanju nekretnine.

Prvi projekt na koji će se sada moći prijaviti jest energetska obnova škole.

Karlovačka županija od TUŠ-a očekuje još dodatnih projekata te da će svoju nastavu čak proširiti izvan danas dobivene zgrade.

– Nadam se da ćemo uskoro u ovim prostorima razgovarati o još nekim darovanjima koje bi ovoga puta Republika Hrvatska odaslala prema školi. U ovom trenutku nije tajna  da želimo kabinetsku nastavu širiti i van ovih prostora. Ovo smatrajte temelje, a nadogradnja kreće ubrzo, rekao je župan Jelić.

Zgrade u Radićevoj ulici 8-10, ukupno 2.562 četvornih metara, davno prije bile su vojarna. Država ih je prije 20 godina dala Županiji, a Županija tada u najam školi. Današnjim darovnim ugovorom škola je konačno i vlasnik objekata vrijednih osam milijuna kuna, u kojima se za zanimanja poput kuhara, konobara, ugostitelja, komercijalista i djelatnika u turizmu obrazuje 350 učenika.

TUŠ jedina srednja škola u županiji koja nije imala vlastitu zgradu

To je, pored tzv. učione u Plaškom, jedina škola kojoj je osnivač Karlovačka županija koja nije imala vlastitu zgradu. Uskoro će i učiona biti predana Općini Plaški u vlasništvo, najavio je Jelić pa takvih problema više neće biti. Ostaju im samo zgrade područnih škola koje idu uprodaju.

– Županija je donijela odluku da Područne škole ne mogu prodavati škole i zadržati taj novac nego sve mora ići u županiju. Međutim, mi smo se obvezali da ćemo im sve vratiti natrag i još nadometnuti novca za dobar program. Dobar primjer je u Slunju, područna škola u Nikšiću koja je prodana domaćem čovjeku koji se bavi turizmom, u Plaškom ide proizvodnja vode, u Ogulinu hostel za lovce… dolazi optimistično vrijeme, naglašava Jelić.

Pročitajte i ovo

IZVJEŠĆE

25 slučaja pozitivnih, no znamo da vikendom testiranja nema