Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Sport STRELJAŠTVO Podijeli

Tvrtko Vrcić državni prvak kod mlađih juniora, Dugorešani najbolji kod juniora, Karlovčanima tri naslova kod veterana

Ivan Hrebac i Miško Kokalović iz Karlovca te ekipa karlovačkog Policajca osvojili naslove u veteranskoj konkurenciji.

Na Prvenstvu Hrvatske u gađanju zračnim oružjem po međunarodnom ISSF programu, održanom u Vinkovcima, Dugorešanin Tvrtko Vrcić okitio se naslovom državnog prvaka u konkurenciji mlađih juniora, a ekipa Duge Rese naslovom kod juniora, a na Prvenstvu Hrvatske za veterane u gađanju serijskim oružjem karlovački su strijelci osvojili tri zlatne, četiri srebrne i dvije brončane medalje.

Vrcić je u pojedinačnoj konkurenciji mlađih juniora u disciplini 10 metara zračna puška pogodio ukupno 616.1 krugova i osvojio naslov državnog prvaka, ispred Luke Jambreuša iz Podravke sa 615.7 i Darka Tomaševića iz Bolmana sa 613.5 krugova.

U ekipnoj konkurenciji juniora u istoj disciplini dugoreška ekipa u sastavu Tvrtko Vrcić, Filip Maletić i Matej Merkaš ‘upucala’ je ukupno 1795.4 krugova i osvojila srebrnu medalju, iza zabočkog Tekstilca s 1822.0, a ispred Končara Zagreba 1786 s ukupno 1783.6 kruga. U pojedinačnoj konkurenciji kod juniora Vrcić je ušao u finalno gađanje kao drugoplasirani, no na koncu je zauzeo 4. mjesto s 202.2 pogođena kruga.

Karlovačkim veteranima tri zlata, četiri srebra i dvije bronce

Devet odličja osvojili su karlovački strijelci na Prvenstvu Hrvatske za veterane u gađanju serijskim oružjem održanom proteklog vikenda u Zagrebu. Ivan Hrebac iz Streljačkog kluba Karlovac okitio se naslovom državnog prvaka u konkurenciji veterana C u disciplini 25 metara pištolj i revolver središnjeg paljenja 15+15 hitaca s 267 krugova, a u istoj konkurenciji Branko Petrak iz Duge Rese bio je četvrtoplasirani s 213 krugova. Hrebčev klupski kolega Miško Kokalović osvojio je zlatnu medalju u konkurenciji veterana A u disciplini 100 metara VK puška PAP 20+10 hitaca s 261 pogođenim krugom, a naslov prvaka Hrvatske otišao je i u ruke ekipe Streljačkog kluba Policajac iz Karlovca (Milan Belobaba, Zdenko Goreta, Damir Miletić) u disciplini 50 metara serijska MK puška 20 hitaca ležeći s pogođenih 514 krugova.

Hrebac je osvojio i srebro kod veterana A u disciplini 100 metara VK puška 7.9 mm 20 hitaca ležeći sa 168 krugova, a odličja istog sjaja izborili su i Milan Belobaba iz Policajca kod veterana B u disciplini 10 metara serijska zračna puška 20 hitaca sa 167 krugova te ekipa Karlovca (Ivan Hrebac, Miško Kokalović, Tihomir Trgovčić) u disciplinama 100 metara VK puška PAP 20+10 hitaca (705 krugova) i 100 metara VK puška 7.9 mm 20 hitaca ležeći (459 krugova). Treba napomenuti da su Karlovčani u obje discipline u kojima su osvojili ekipna srebra imali samo jednog konkurenta, ekipu Sveučilišta iz Zagreba.

Brončana odličja osvojili su Zdenko Goreta iz Policajca kod veterana B u disciplini 50 metara serijska MK puška 20 hitaca ležeći sa 173 pogođena kruga, ispred klupskog kolege Belobabe koji je bio četvrti s krugom manje, te ekipa Policajca (Milan Belobaba, Zdenko Goreta, Damir Miletić) u disciplini 10 metara serijska zračna puška 20 hitaca s ukupno pogođenih 480 krugova.

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Pojačani Karlovac 1919 nadigrao momčad HAŠK-a 1903 i došao do druge prvenstvene pobjede