Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Crna kronika PAZI, DIVLJAČ NA CESTI Podijeli

U 2021. na cestama povećan broj naleta na divljač: Samo ih za vikend zabilježeno 12

Sudar s divljači najčešći na državnim cestama u ranojutarnjim i noćnim satima s, u najvećem broju, srnama. No, sudara je bilo i sa divljim svinjama i lisicama

Sve je više naleta motornih vozila na divljač na cestama u Karlovačkoj županiji. Godina nije završila, a već je evidentiran 441 nalet, dvadeset više nego lani. Samo protekli vikend policija je zabilježila 12 naleta.

Na vozilima je do sad nastalo više od milijun i pol štete, a najčešće se na državnim cestama sraz događa u ranojutarnjim i noćnim satima s, u najvećem broju, srnama. No, sudara je bilo i sa divljim svinjama i lisicama.

Spora vožnja, duga svjetla u zonama gdje živi divljač

Iako je teško izbjeći ovakve događaje, policija apelira na vozače da u zonama na kojima postoje prometni znakovi o opasnosti od izlijetanja divljači, uspore čak i ispod ograničenja, koriste duga svjetla, budu spremni na nagla kočenja, budu koncentrirani…
Ako ste s vozilom naletjeli na divljač, o događaju obavijestite policiju.

Dionice na kojima su naviše zabilježena izlijetanja divljih životnja su na: autocesti A1 čvor Novigrad – čvor Bosiljevo, na D1 Veljun – Blagaj, Slunj, na D3 Gornje Mrzlo Polje te Jarče Polje – Vukova Gorica, na D6 Vojišnica i Vojnić, na D23 kod Generalskog Stola te na D36 dionica Orlovac – Rečica.

Pročitajte i ovo

NIMALO SRAMA NI LJUDSKOSTI

S dugoreškog groblja ukrali nadgrobnu brončanu ploču