Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Županija MALO ZANIMLJIVOSTI Podijeli

U 3 općine tek jedan kandidat za načelnika, najmlađi kandidat za načelnika stiže iz Ribnika i još nema 25 godina

Čak 19 kandidata za načelnike/gradonačelnike/župane te nositelja lista rođeno je u znaku Bika

U tri općine u Karlovačkoj županiji, Lasinji, Rakovici i Saborskom tek je jedan kandidat za načelnika na lokalnim izborima pa će se oni doista prošetati kroz kampanju.

U Lasinji je to sadašnji zamjenik Marijo Perčić iz HDZ-a, a tamo je i lista ove stranke jedina za vijeće pa će to biti pravi demokratski izbor za birače. U Rakovici isto HDZ-ovac Mihovil Bićanić jedini je kandidat za načelnika, ali će imati nešto više lista za vijeće na izbor, te u Saborskom Marko Bićanić, iz HDZ-a kao jedini kandidat za načelnika.

Dino Blažević najmlađi, Josip Bregar najstariji

Pronašli smo i najmlađeg kandidata za obnašanje funkcije načelnika ili gradonačelnika ili nositelja lista. Dakle, oni koji su broj jedan, da ne bi bilo “pametovanja” ima i mlađih ili starijih, ali su tko zna gdje na listi, samo nositelji ili kandidati.

Dakle najmlađi kandidat se zove Dino Blažević i dolazi iz Ribnika. Bit će kandidat za načelnika Ribnika u ime grupe birača s njegovim imenom. Rođen je 12. srpnja 1996. godine, još nema 25 godina. Sljedeći najmlađi kandidat je Josip Radočaj iz HDZ-a, koji nosi listu u Cetingradu i rođen je 17. siječnja 1996. godine.

Najstariji kandidat za načelnika ili nositelj liste stiže iz Kamanja, nosi listu HDZ-a, zove se Josip Bregar i rođen je 18.svibnja 1950. godine, dakle 71 godina.

Od zanimljivosti koje smo zapazili pregledom lista po gradovima, općinama i županiji, iznenađenje je što se dosadašnji načelnik Krnjaka Dejan Mihajlović iz SDSS-a nije ponovno kandidirao za ovu funkciju već je to u ime SDSS-a sada Perica Matijević.

Sve puno Bikova u politici

Većina kandidata rođena je 60-tih i 70-tih godina, a zanimljivo je da smo među kandidatima za župana/gradonačelnike/načelnike i nositelje lista pronašli njih čak 19 rođenih u znaku Bika. U vladavini Bika i održavaju se izbori, pa je to možda znakovito, a možda i puno govori o politici. Naime, Bikovi su prilično uporni, često im se prigovara i da su spori, vole moć, ali i materijalno, tvrdoglavi su i znaju “zapiliti”, a imaju i tradicionalne poglede na život. Gotovo idealno za politiku, zar ne? 🙂

Neki od poznatijih Bikova s naših lokalnih lista koje smo dosad susretali u medijskom prostoru su Tomislav Boljar, Vlatko Ivka, Katarina Srakočić, Davor Petračić, Dalibor Domitrović, Biserka Vranić, Marijan Peretić… Zanimljivo je da smo pronašli i kandidata koji baš na dan izbora slavi rođendan, a riječ je o Draženu Benkoviću, a 16. svibnja napunit će 58 godina.

 

Pročitajte i ovo

SREĆOM BEZ ŽRTAVA

Kamion na autocesti naletio na cestarsko vozilo iz kojeg su malo prije toga izašli radnici