Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Karlovac TURISTIČKI PROCVAT Podijeli

U 6 mjeseci u Karlovcu 13 % više dolazaka i 28 % više noćenja turista

Najviše noće turisti iz Južne Koreje, a najduže ostaju Nijemci i Austrijanci

Karlovac je u prvih šest mjeseci posjetilo značajno više turista nego lani u istom razdoblju. 

Čak je 13% više dolazaka nego prošle godine, tj. 15 000 dolazaka te gotovo 28% više noćenja nego prošle godine. Sveukupno gledajući ostvareno je 20 000 noćanja.

Mjesto za odmor od puta Karlovac je najčešće gostima iz Južne Koreje i domaćima. Slijede gosti iz Njemačke, Poljske i Austrije. Ipak, najduže u gradu na četiri rijeke ostaju Nijemci i Austrijanci, dvije noći po gostu. I dalje se najviše traži smještaj u hotelima.

Trend većeg broja turista u gradu prepoznalo je 14 poduzetnika koji su otvorili nove smještajne kapacitete – sobe, apartmane, studio apartmane, a njih četvero proširilo je svoje kapacitete.

– Podsjetimo kako je Grad Karlovac slušajući poduzetničke ideje i potrebe, postojeći Pravilnik o dodjeli potpora subjektima malog gospodarstva dopunio izmjenama kojima se primjerice dozvoljava prijava na natječaj fizičkim osobama koje pružaju usluge u turizmu, a nemaju zasposlenih, s ciljem povećanja smještajnih kapaciteta, također povećan je i iznos potpore za turizam za 5 tisuća kuna, kažu u Gradu Karlovcu zadovoljni turističkim kretanjima.

Pročitajte i ovo

OD 17. DO 31.12.

Domaće glazbene snage, ali i Neno Belan, Dino Dvornik Tribute Band na Adventu u Karlovcu