Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  -6C° Ogulin

 • weather-image

  -5C° Ozalj

 • weather-image

  -6C° Slunj

Županija SAMO NEK JE DJECE Podijeli

U Bariloviću sve više djece, a onda treba i vrtićkog smještaja: Bivša veterinarska ambulanta bit će novi vrtić do rujna sljedeće godine

Barilović je općina u kojoj raste broj rođene djece

Sredstva ministarstva, ali i izgradnja novog vrtića za djecu s područja općine Barilović, dobre su vijesti vezane uz demografsku sliku ove općine u Karlovačkoj županiji.

Naime, Ministarstvo demografije sufinancirat će trošak vrtića u Bariloviću ove godine u iznosu od 220 tisuća kuna što je maksimalni iznos kojeg neka općina može dobiti i novi vjetar u leđa demografskim planovima.

Samo prošle godine rođeno je 24 beba u ovom kraju, a godinu prije 20. Ne čudi stoga što su Bariloviću vrtićki kapaciteti i više nego bitni.

Njihov vrtić u Belajskim Poljicama trenutno pohađa 58 mališana, njih 12 je u dugoreškom vrtiću, a 25 u ostalim karlovačkim vrtićima, dok je dio mališana i u “baka servisima”.

No, očito je da kapaciteti nisu dostatni, pa je općina otkupila veterinarsku ambulantu u centru Barilovića i dobila građevinsku dozvolu za prenamjenu i rekonstrukciju. Taj će prostor postati vrtić sa 36 novih mjesta, a projekt je kandidiran na na EU fondove. Vrijednost mu je 4 milijuna kuna, a na krovu objekta bit će solarna elektrana koja će vrtiću osiguravati 15 kilovati struje, odnosno dati više od 80 posto potrebne struje. Radovi na tom vrtiću trebali bi biti gotovi do rujna sljedeće godine.

Inače, općina Barilović sufinancira troškove smještaja u vrtiću za jedno dijete 50 posto, za drugo 75 posto, a vrtić za treće dijete u obitelji je besplatan.

Pročitajte i ovo

UHVAĆEN

BIH državljanin bušio gume po Rakovcu i Zvijezdi pa dolijao