Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Karlovac ANDREE CIHLAR Podijeli

U četvrtak navečer izložba „Kontrasti življenja – u duhu vremena i prostora“ u Galeriji ZILIK

Izložba će se moći pogledati do 27. listopada

Ovog četvrtka navečer u 19 sati u Galeriji ZILIK otvorenje izložbe “Kontrasti življenja – u duhu vremena i prostora” akademske umjetnice Andree Cihlar

Umjetnica će se predstaviti s posve novim ciklusom radova koji se sastoji od ukupno devet pjesama i devet slika, a koji su nastali u posljednjih godinu dana.

Niz od devet pjesama čini temelj tj. polazište za likovnu interpretaciju vlastitih unutarnjih stanja, misli i emocija odnosno životnih iskustava i situacija koje je Andrea Cihlar apstrahirala u tri tematske cjeline: 1. Tijek i razvoj, 2. Izbor i djelovanje i 3. Sloboda i prepreke.

Kako sama umjetnica kaže, ciklus je odraz osobnog istraživanja različitih životnih utjecaja s kojima se suočavamo svjesno ili nesvjesno, a koji određuju naše misli i djelovanje. Kustosica izložbe je povjesničarka umjetnosti i muzeologinja Sonja Švec Španjol.

Izložbu će otvoriti ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici „Vladimir Nazor“ Nataša Horvat, a moći će se pogledati do 27. listopada.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

PEĐA GRBIN

Šef SDP-a u Karlovcu: “Vlada kopira naša stambena rješenja i plasira ih pod svoja. Ovdje smo da pomognemo građanima, to nam je obveza”