Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  31C° Karlovac

 • weather-image

  31C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  31C° Ozalj

 • weather-image

  30C° Slunj

Crna kronika Video TRAGIČNO Podijeli

U Dugoj Resi nožem ubijen 61-godišnjak: Sin potegao nož na oca

Ubojstvo hladnim oružjem dogodilo se tijekom prijepodneva u naselju Varoš

Prava obiteljska tragedija dogodila se jutros u dugoreškom naselju Varoš. Muškarac star 61 godinu Anton P. ubijen je, a počinitelj je njegov sin Marijan P. (40)

Sin je na oca nasrnuo nožem u dvorištu obiteljske kuće. Potvrdio je to na mjestu događaja zamjenik županijske državne odvjetnice Dubravko Skolan.

-U ovom trenutku u Dugoj Resi na adresi Domobranska 60, u dvorištu obiteljske kuće, provodi očevid. Provode ga Županijsko državno odvjetništvo u suradnji sa djelatnicima PU karlovačke. Prema do sad dostupnim saznanjima usmrćen je 61-godišnji muškarac hladnim oružjem, najvjerojatnije nožem, od njemu bliske osobe u dobi od 40 godina.

No, zašto je došlo do ubojstva tek se treba utvrditi jer očevidaca nije bilo.

-Motive ovog događaja  ćemo utvrđivati tijekom istrage. U daljnjem tijeku će biti potrebano provesti dokazne radnje: od obdukcije do fiziološkog i kemijskog vještačenja s ciljem utvrđivanja djela i počinitelja. Prema za sad dostupnim saznanjima nemamo očevidaca ovog događaja, kaže Skolan.

Nisu se prvi puta posvađali

Susjedi kažu kako ovo nije prvi puta da su se otac i sin posvađali, ali nitko nije mogao ni naslutiti da će ova današnja svađa završiti tragično.
Državni odvjetnik Skolan kaže kako nijedan od njih nije u kaznenoj evidenciji.

-Prema mojim osobnim infromacijama koje sam pokušao prikupiti prije dolaska ovamo, nije bilo kaznenog prijavljivanja niti žrtve niti počinitelja zbog kaznenih djela nasilja u obitelji ili djela koja uključuju nasilje. Jesu li prekršajno evidentirani u ovom trenutku vam ne bih mogao reći.

Sve se događalo oko 10,30 sati, a vrlo brzo na mjesto događaja stigla je policija i hitna. Navodno muškarcu više nije bilo spasa jer je vrlo brzo nakon uboda nožem izdahnuo. Počinitelj, za kojeg prijatelji kažu da je bio povučen, uhićen je na mjestu događaja gdje je pronađen i nož.

– Počinitelj je uhićen i on je zatečen na mjestu događaja. Nije pružao nikakav otpor.

Istraga se nastavlja. Tijelo ubijenog ide na obdukciju, a krv počinitelja i nož kojim je ubio, na vještačenje.

Pročitajte i ovo

IZVJEŠTAJ

U Tounju ukraden hidrofor, oštećena i vrata vikendice