Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  4C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Život KONAČNO Podijeli

U Dugoj Resi od 1.1.2021. razvrstavanje otpada na kućnom pragu. Odvoz neće poskupjeti

Bit će na onoj cijeni koja je definirana prošle godine

S novom godinom u Dugoj Resi će se konačno, nakon dvije godine priprema, početi primjenjivati novi sustav prikupljanja otpada.

Svi su spremnici čipirani i građani će na kućnom pragu moći odlagati posebno papir, plastiku i miješani otpad.

-Usluga će zaživjeti tako da će korisnici imati varijabilni dio sukladno broju predanih spremnika miješanog komunalnog otpada. Podjela vrećica s novim rasporedom odvoza će ići u prosincu kako bi s 1.1. 2021. mogli zaokružiti taj sustav koji gradimo već dvije godine, rekla je na današnjoj pressici direktorica Čistoće Duga Resa Josipa Škrtić Pucarević.

Odvojeni i miješani otpad neće ići u isti kamion

Ostali otpad koji se može reciklirati odlagat će besplatno na reciklažnom dvorištu koje će također uskoro biti stavljeno u funkciju. Da bi se sav taj otpad mogao odvojeno i odvoziti, Čistoća je nabavila nova vozila. Prvo još prošle godine.

-Ovaj mjesec je došlo drugo vozilo. Ključno nam je i to da smo potpisali ugovor s Ministarstvom odnosno da su nam dodijeljena bespovratna sredstva u visini od 1.480.000 kuna za nabavu dvokomornog vozila za sakupljanje otpada što će nam biti jako korisno za prikupljanje odvojenih frakcija otpada. Ukupna vrijednost s tim vozilom preko Fonda i ova dva ranije spomenuta vozila bi bila oko 4 milijuna kuna s PDV-om.

Plaćat će se samo odvoz miješanog otpada, odlaganje razvrstanog bit će besplatno

No, ništa od toga Dugorešanima ne bi trebalo poskupiti uslugu odvoza otpada.

-Bit će na onoj cijeni koja je definirana prošle godine, neće se mijenjati. S tim da su tu fiksni i varijabilni dio, kaže gradonačelnik Tomislav Boljar. Dodatno, sakupljanje papira i plastike na kućnom pragu je besplatno i ne uračunava se dodatno u uslugu.

Tako bi, ako će razvrstavati otpad i time smanjivati količinu komunalnog otpada koja se naplaćuje, građanima odvoz mogao i pojeftiniti.

Pročitajte i ovo

30. GODINA 137. BRIGADE

Slavna dugoreška brigada započela proslavu: I s malo oružja su znali braniti svoj dom