Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Županija ČISTOĆA Podijeli

U dugoreškoj Čistoći i Gradu zadovoljni poslovanjem i napretkom u 2021.

Odvajanje otpada dovelo do smanjenja miješanog komunalnog otpada

Direktorica dugoreške “Čistoće” Josipa Škrtić Pucarević i gradonačelnik Tomislav Boljar na današnjoj su presici izrazili zadovoljstvo poslovanjem ove tvrtke, ali i odazivom građana na ponuđene nove načine prikupljanja otpada.

Direktorica Pucarević naglasila je kako se napredak u razdvajanju otpada vidi u povećanju prikupljene plastike i papira, a smanjenjem miješanog komunalnog otpada.

-Miješani komunalni otpad se u 2021. godini u odnosu na 2020. godinu smanjio za 37 posto. Ukupna količina prikupljenog papira u odnosu na 2020. godinu povećala se za 105 posto, a ukupna količina odvojeno prikupljene plastike u odnosu na godinu ranije povećala se za 470 posto, kaže Pucarević.

Jedan od uspjeha je i otvorenje Reciklažnog dvorišta.

Građani su također dobro prihvatili nov način razdvajanja otpada. Njima su, naime, podijeljeni komposteri i vreće za papir i plastiku,a da sve ide brže nabavljeno je dvokomorno vozilo.
Napredak je zabilježen i u pogrebnim djelatnostima, naglasila je Škrtić Pucarević.

Za potrebe Zimske službe i održavanja zelenih površina i parkova ove godine nabavili su još jedan traktor s priključcima, a sveukupne ovogodišnje investicije u opremu bile su više od 2,5 milijuna kuna

Gradonačelnik Boljar, također je naglasio zadovoljstvo poslovanjem Čistoće i naglasio: -Vjerujem da su građani prepoznali da se maksimalno trudimo jednako urediti svaki dio grada, od centra do naselja po svim mjesnim odborima, te zahvaliti svima na trudu odvajanja otpada.

Pročitajte i ovo

SJEĆANJE NA TURANJ

Obilježena 31. godišnjica napada na Karlovac: Na današnji dan izgubljeni su prvi prijatelji i suborci na ratištu