Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  31C° Karlovac

 • weather-image

  31C° Duga Resa

 • weather-image

  30C° Ogulin

 • weather-image

  30C° Ozalj

 • weather-image

  30C° Slunj

Video Županija BRAVO!!! Podijeli

U dugoreškom inkubatoru 3 D printer već dva dana proizvodi zaštitne vizire, a sve će donirati onima kojima trebaju

Ideja dugoreškog gradonačelnika Boljara brzo je zaživjela, a viziri će biti poslani najprije lokalnoj bolnici, a onda i svima drugima

Sjajne vijesti dolaze iz Duge Rese iz poduzetničkog inkubatora. U zadnja dva dana tamo se intenzivno radilo na projektu 3 D printanja odnosno proizvodnje zaštitnih vizira za potrebe bolnica i uspjelo se! Prvi viziri iz Duge Rese već će danas biti isporučeni dugoreškoj specijalnoj bolnici, a onda će se krenuti i dalje.

Odličnu priču podijelio je s Radio Mrežnicom dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar.

– Prije dva dana odlučili smo početi i staviti u “pogon” naš inkubator u kojeg smo uložili dosta sredstava. U svemu nam je pomogla tvrtka IZIT iz Zagreba, jedna od vodećih na području ove tehnologije, kaže Boljar.  Upravo se dugoreški gradonačelnik sjetio ove ideje i kako 3 D inkubator staviti u pogon kad poduzetništvo trenutno miruje.

U jedan dan ovaj 3 D printer u Dugoj Resi  proizvede 25 do 26 zaštitnih vizira, onodnoso treba mu 54 minute za jednu masku.

Dosad ih je “isprintao” 16, a isporuka ide najprije prema dugoreškoj bolnici. Kako kaže Boljar, nakon što opskrbe dugorešku bolnicu, sa zaštitnom opremom misle opskrbiti domove zdravlja i sve ostale kojima treba. Bit će to gradska donacija u ovim teškim vremenima i dokaz da teška vremena u nama rađaju ono najbolje, od ideja do poteza. Bravo!

Pročitajte i ovo

BRAVO

FOTO: Ovo je naše normalno i neka je. Karlovački maturanti proslavili završetak školovanja, zagrljeni i bliski