Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Županija UOČI VELIKE GOSPE Podijeli

U Gospinim svetištima završne pripreme za blagdan

Devetnica traje u župi Blažene Djevice Marije Snježne na Kamenskom, trodnevnica u Novigradu na Dobri, bdijenje kod Gospe od Čudesa u Oštarijama

Samo tri dana dijele nas od blagdana Velike Gospe pa su i pripreme u Gospinim svetištima u Karlovačkoj županiji u punom jeku.

Na Kamenskom u župi Blažene Djevice Marije Snježne traje devetnica kao duhovna priprema za sam blagdan. Na Veliku Gospu ove srijede tamo će se održati tradicionalna proslava. Očekuje se velik broj vjernika iz Karlovca i okolice. Misu u 7 sati predvodi fra Juraj Domšić, u 8:30 fra Marko Glogović.

U 10:30 sati počinje svečana procesijama ulicama Kamneskog s kipom Majke Božje Kamenske koji nose djevojke u narodnim nošnjama. Svečana sveta misa počinje u 11 sati, a predvodit će se je župnik župe Sv. Blaža u Zagrebu monsinjor Zlatko Koren, donedavni rektor Nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke.

Večernja misa na Kamenskom je u 18 sati nakon koje će biti održani nastupi KUD-ova Turanj i Mostanje.

U Novigradu na Dobri večeras počinje trodnevnica

Trodnevna duhovna priprema pred blagdan Velike Gospe u Novigradu na Dobri počinje večeras, svetom misom u 19 sati. Sat kasnije je križni put na otvorenom. Trodnevnicu predvodi župnik župe Presvetog Srca Isusova iz Zagreba Milan Lojić.

Sveta misa je i u utorak od 19 sati, a od 20 sati počinje cjelonoćno klanjanje. Nakon mise u srijedu je  pohod ka groblju i molitveno bdijenje, a sva tri dana vjernici će imati priliku za ispovijed i molitvu krunice.

Na sam blagdan Velike Gospe u Novigradu su mise u 8, 11 i 18 sati. Svečanu misu s procesijom u 11 i večernju misu u 18 predvodi župnik župe Sv. Petra i Pavla iz Gvozda fra Tomislav Jurić.

Bdijenjem kod Gospe od Čudesa počinje slavlje u Oštarijama

Proslava Velike Gospe ili takozvana Vel’ka Maša u župi Oštarije u Svetištu Gospe od Čudesa počinje u srijedu, 14. kolovoza, bdijenjem. Ispovijed počinje od 18 sati, molitva krunice je od 19, a od 20 sati započinje procesija i misa bdijenja koje predvodi gospićko – senjski biskup, monsinjor Zdenko Križić.

Na Veliku Gospu misa zornica je u 7 sati. Predvodi je vlč. Petar Šporčić iz Josipdola. Na jutarnjoj misi u 9 sati prečasni Matija Matičić iz Rijeke blagoslovit će nove vitraje, a procesija i misa za narod na rasporedu su u 11 sat. Predvodi ih mladomisnik, vlč. Josip Tomljanović.

Večernju misu u 18 sati predvodi rektor Sjemeništa u Rijeci preč. Mario Gerić. U Oštarijama će se blagdan Velike Gospe zaključno slaviti u nedjelju 18. kolovoza na Dan bolesnika. Sveta ispovijed i krunica su od 17 sati, a misa i podjela bolesničkog pomazanja u 18. Misu će predvoditi nadbiskup i metropolita riječki dr. Ivan Devčić.

Pročitajte i ovo

ZA STARIJE

Ogulinski dom za starije dobit će novo ruho: Kvaliteta života za treću životnu dob