Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Županija PORUKA Podijeli

U HEP-u se nadaju da će mještani u Pravutini prestati s opstrukcijom radova na prespajanju struje

Izgradili su novi dalekovod, ali i ispunili sve uvjete za prespajanje Trafostanice Pravutina u energetski sustav Hrvatske.

U HEP-u se nadaju da će dio lokalnog stanovništva koji se protivi uključenju u hrvatski energetski sustav u Pravutini prestati s opstrukcijama radova na prespajanju trafostanice.

Odgovorili su tako iz HEP ODS na naš upit oko toga što misle poduzeti vezano uz prosvjede mještana Pravutine koji žele “slovensku”, a ne hrvatsku struju.

-HEP ODS na području DP Elektre Karlovac kontinuirano ulaže značajne napore i sredstva kako bi korisnicima mreže osigurao kvalitetnu i kontinuiranu opskrbu električnom energijom. Također, s obzirom da ima zakonsku obvezu skrbiti o distribucijskoj elektroenergetskoj mreži na cijelom području RH, pokrenuo je aktivnosti s ciljem spajanja TS Pravutina i pripadajuće niskonaponske mreže na srednjonaponsku mrežu HEP-a, kažu.

Zato su izgradili novi dalekovod, ali i ispunili sve uvjete za prespajanje Trafostanice Pravutina u energetski sustav Hrvatske.

– S obzirom da je objedinjavanje elektroenergetske mreže na čitavom području Republike Hrvatske zakonska obveza, ali i nacionalni interes, pa tako i interes građana u ovom dijelu Karlovačke županije, nadamo se da će dio lokalnog stanovništva koji se protivi uključenju u hrvatski elektroenergetski sustav, prestati s opstrukcijama radova na prespajanju TS Pravutina, poručili su ih HEP-a.

Pročitajte i ovo

FUTSAL

Karlovčanke u odlučujućem dvoboju poražene od ‘čiksica’ i ostale bez plasmana u doigravanje