Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Život ŽUPA SV. MARTIN Podijeli

U hrnetićkoj župi održan prvi mjesečni formativni susret za žene

Tridesetpet sudionica učilo kako se nositi s negativnostima i započeti proces pomirbe

Po uzoru na program formativnih susreta za muževe koji u župi Sv. Martina biskupa u Hrnetiću djeluje već godinu dana, prošlu subotu započeli su i formativni susreti za žene.

Okupilo se 35 sudionica.

Susreti su posvećeni profesionalnom, vjerskom i osobnom razvoju žena iznad 35 godine starosti. Aktivnosti potiču žene da sagledaju svoj posao i obiteljske odgovornosti u široj i cjelovitijoj perspektivi koja uključuje i odgoj vlastite duhovne dimenzije i praktični vjerski život. Voditeljica susreta s. Ksenija Leko, provincijalka sestara Uršulinki, na samom početku približila je ideju i potrebu ovakvog sustavnog rada sa ženama.

Tema prvog susreta je bila: “Kultura oprosta” u kojoj je voditeljica približila sudionicama važnost praštanja. Sudionice su bile u mogućnosti steći znanje kako se nositi s negativnostima i kako započeti proces pomirbe.

–  Svi su zaključili kako je tema “opraštanja” važna zbog toga što je sve više potisnuta te se u društvu oprost sve više doživljava kao slabost, a zapravo jedino izgradnjom “kulture oprosta” možemo doći do “kulture mira” i “kulture ljubavi” kao preduvjeta za skladan i napredan obiteljski i društveni život, poručuje župnik don Filipović.

Pročitajte i ovo

BROJKE

Pola čovječanstva je u karanteni, milijun ljudi ima koronu, umrlo je više od 50 tisuća ljudi