Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Županija TURIZAM U DOBA KORONE Podijeli

U Hrvatskoj boravi još 500.000 turista, Karlovačka županija na 30 % prošlogodišnjeg rezultata

Hrvatska turistička zajednica priprema se za posezonu, ali i iduću turističku godinu

U Hrvatskoj još uvijek boravi više od pola milijuna turista. Rekao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić danas na Plitvičim jezerima gdje je s turističkim zajednicama Ličko-senjske i Karlovačke županije održan koordinacijski sastanak.

S obzirom na okolnosti, ovogodišnjom sezonom, kaže možemo biti zadovoljni.

-S obzirom na okolnosti iznimno smo zadovoljni ljetnim dijelom turističke godine gdje samo u kolovozu zabilježili 67 posto turističkog prometa u odnosu na prošlogodišnji kolovoz.

Plitvička jezera rezultatom kao i turiszam na državnoj razini

Kontinentalna Hrvatska također bilježi manji broj gostiju. Plitvička jezera su ipak imala odličan rezultat.

– U kolovozu smo ostvarili odličnih oko 67 posto lanjskog rezultata u istom razdoblju, a što se tiče kumulativnog razdoblja, odnosno od početka godine do danas smo na oko 54 posto lanjskog rezultata u istom razdoblju“, izjavio je direktor TZ Ličko-senjske županije Ivan Radošević, dodavši kako u županiji i u ovom trenutku ima gostiju i to najviše s tržišta Njemačke, Hrvatske i Poljske.

Direktorica Turističke zajednice Karlovačke županije Dina Begić je istaknula kako u ovom trenutku ostvaruju 30 posto prošlogodišnjih turističkih rezultata. U ovoj godini bilježe porast domaćih gostiju koji u ukupnom turističkom prometu Karlovačke županije ostvaruju udio od 30 posto.

A da bi turista bilo do kraja godine što više puno se očekuje i od posezone. Iduća dva mjeseca kontinentalna Hrvatska bit će spremna za turiste.

-Pripremili smo kampanje za posezonu gdje smo u prvi plan stavili kontinentalni turizam, nautiku, ali i eno-gastronomiju te ćemo se fokusirati na tržišta u našem najbližem okruženju. Na domaćem tržištu, u listopadu, planiramo realizaciju projekta Tjedan odmora vrijedan. Paralelno smo u pripremi plana za iduću turističku godinu za koju znamo da će biti iznimno zahtjevna i u kojoj ćemo se osloniti na pojačane marketinške i PR aktivnosti na odabranim tržištima i posebno na oglašavanje na digitalnim kanalima komunikacija, naglasio je direktor HTZ-a.

Koliko će sve biti uspješno ovisit će o epidemiološkoj situaciji u zemlji.

Pročitajte i ovo

DOBRE BROJKE

Pada broj zaraženih učenika u Karlovačkoj županiji