Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Život FILMSKA KLAPA Podijeli

U Jarčem Polju snimanje slovensko-hrvatsko-makedonskog filma “Deda gre na jug”

Dio filma odvija se na terasi Motela Dobra te uz obližnju prodavaonicu

Da sve više filmaša prepoznaje naše krajeve kao idealne filmske pozornice i kulise, pokazuje i današnje snimanje kadrova filma “Deda gre na jug” koje se odvija u Jarčem Polju, na terasi Motela Dobra i kod obližnje prodavaonice uz koju su filmaši “postavili” benzinsku postaju. 

Radi se o slovensko-hrvatsko-makedonskoj koprodukciji pod dirigentskom palicom poznatog slovenskog redatelja Vincija Vogue Anzlovara, a nakon snimanja u Sloveniji krenuli su u Hrvatsku, točnije u naše krajeve.

Film je priča o životu, očekivanjima, traženju smisla i prijateljstvu, ali i o potrazi za ljubavlju u kojem su glavni likovi Vlado i Boris.

Oni odlaze na put od Slovenije preko Hrvatske do juga kako bi Boris nakon puno godina ponovno sreo svoju davnu i neprežaljenu ljubav Nedu. Na tom putu ispriječit će im se Romkinja Esma. Glavne uloge pripale su dobro poznatoj ekipi; Boris Cavazza, Vlado Novak, Zala Djuric i naš Goran Navojec.

-Film je pravi “road  movie”, kaže Anzlovar i otkriva da dvojica prijatelja putuju kroz krajeve bivše države, ima tu ljubavi, drame, komedije, melankolije, film je pravi miks osjećaja, objašnjava redatelj i otkriva da im je upravo ova lokacija Motela Dobra, terase, ali i obližnje prodavaonice i prostora, ispala savršena za sve potrebe snimanja i ono što je najvažnije, vrlo zanimljiva.

-Lijepo je ovdje, svima nam je ugodno, sve je okej, ekipa ima oko 35 ljudi, snimat ćemo cijeli dan, kaže nam.

Film se priprema već duže, a korona je uzrokovala i da se snimanje malo oduži, no cijela ekipa ponovno je u sedlu. Bilo je tu još detalja koji su malo stavili snimanje na čekanje, kaže redatelj Anzlovar kroz smijeh i dodaje da je jedan  bio i trudnoća glumice koja je upravo danas na terasi Motela Dobra zajedno s kolegom bila pred kamerom.

Deda gre na jug trebao bi u kina doći sljedeće jeseni, a prije toga bit će premijerno prikazan i na filmskim festivalima.

 

Pročitajte i ovo

O SOCIJALISTIČKIM SPOMENICIMA

Izložba “Na Kordunu spomenik do spomenika” od sutra u karlovačkoj Gradskoj knjižnici