Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Život Podijeli

U Karlovac stiglo 200 milijuna kuna, ITU projekti mogu početi

Četiri ugovora, dva za Edison i po jedan za vrelovod i centar Nikole Tesle, Gradu, Županiji i Gradskoj toplani dodijelio premijer Plenković

Premijer Andrej Plenković danas je posjetio Karlovac kako bi dodjelio četiri ugovora iz ITU mehanizma za projekte vrijedne gotovo 200 milijuna kuna.

Radi se o dva ugovora Gradu Karlovcu za rekonstrukciju i opremanje kina Edison i po jedan ugovor Županiji za centar Nikole Tesle i Gradskoj toplani za vrelovode.

-Kad je riječ o integriranim teritorijalnim ulaganjima želim ponoviti da je današnji događaj i dodjela ovih ugovora vezan za politiku naše Vlade, politiku ravnomjernog regionalnog razvoja, snažne podrške svim županijama, gradovima, jačanju infrastrukture i alociranju sredstava iz europskih omotnica i državnoga proračuna, rekao je Plenković.

Podsjetio je da je na sjednici Vlade u Karlovcu krajem 2018. bilo govora o 70 milijuna kuna za Karlovačku županiju.

-Sada se vidi da smo pametnim raspoređivanjem sredstava došli do projekata u vrijednosti gotovo 200 milijuna kuna od čega je 155 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Nova, izdašna EU omotnica do 2027.

Sredstva iz ITU mehanizma koja su kroz ova četiri ugovora dodijeljena za projekte na području Karlovca, iz prošlog su programskog razdoblja. U novom, naglasio je gradonačelnik Karlovca Damir Mandić, ITU novac uz Karlovac će povlačiti i Ozalj te Duga Resa.

-Čeka nas izdašna omotnica 2021.-2027. u vidu pametnog, zelenog i svega onoga što može značajno napraviti i demografsku revitalizaciju, ali i podići kvalitetu i standard života u vašoj županiji, rekla je ministrica regionalnog razvoja Nataša Tramišak.

-U ovom trenutku bez ovih 20 milijuna eura koji danas dolaze u grad, u Karlovcu se provodi projekata vrijednosti  skoro 30 milijuna eura. Vjerujem da će ova nova financijska perspektiva i razni programi koji nas čekaj, definitivno promijeniti lice Karlovca, rekao je gradonačelnik Damir Mandić.

-U proteklom vremenu Karlovačka županija inzistira na suradnji sa svim svojim gradovima i općinama bez obzira na političkih predznak vladajućih. Na osnovu te suradnje nastao je projektni program “407 za 047”, nastalo je i ITU područje Karlovac, Duga Resa, Ozalj, dobili smo i odluku o intervencijskom planu za Grad Slunj i šest okolnih općina – Cetingrad, Krnjak, Saborsko, Plaški, Rakovica i Vojnić, dio smo Panonske Hrvatske i mnogo toga još. Želimo da Karlovačka županija postane demografski obnovljeno, zeleno, pametno, povezano, sigurno i solidarno područje, naglasila je županica Martina Furdek Hajdin.

Pročitajte i ovo

POTPORA

Večeras bakljada na Koranskom mostu kao potpora Hrastovu