Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Karlovac KARLOVAC Podijeli

U karlovačke vrtiće krenulo 176 mališana, u škole tek 18 učenika. OŠ Grabrik ima samo jednog đaka

Brojni roditelji odustali od slanja djece u školu i vrtiće

Manje od najavljenog broja danas je krenulo djece u karlovačke dječje vrtiće i osnovne škole.

Tako je u Dječjim vrtićima Karlovac i Četiri rijeke ukupno 176 djece raspoređeno u pet objekata. U pet škola je došlo tek 18 učenika nižih razreda pa tako npr. u OŠ Grabrik nastavu pohađa tek jedno dijete.

– Osnovna škola Grabrik ima ukupno 327 učenika razredne nastave, a sredinom prošlog tjedna imali smo informaciju da će u školu danas doći oko desetero učenika. No, u školi nam se nalazi samo jedan đak. Dobrodošao je, mi smo ga dočekali, sve smo pripremili u školi sve što je potrebno u ovoj situaciji. S njim radi njegova učiteljica, potom će doći učiteljica iz produženog boravka i dijete je u potpunosti sigurno u školi. Radi i kuhinja zbog prehrane, rekla je za Radio Mrežnicu ravnateljica Željka Škot.

Osim djelatnika i djece u škole i vrtiće nitko drugi ne smije ulaziti

Roditelji koji su odustali od puštanja djece u školu više se ne mogu predomisliti. Djecu ne mogu npr. sutra poslati u školu. Za to će morati pričekati idućih 14 dana.

U vrtićima od najmlađih jasličara do predškolaca

U Dječjem vrtiću Karlovac, u objektima Gaza i Grabrik također je stiglo manje od najavljenog  broja djece. Tamo nitko od roditelja nije odustao već će djecu moći dovesti sutra ili pak idući tjedan.

– Danas imamo svega 63 djece od 92 prijavljenih, u Grabriku 38 i na Gazi 25 djece. Neki će se priključiti idući tjedan po planu, a neki iz svojih opravdanih razloga nisu niti došli. Smiju se naknadno priključiti jer svih ovih 92 koji su se prijavili ako nisu došli danas mogu doći bilo koji dan. Ali nitko novi, koji se nije prijavio, ne može doći idućih 14 dana jer smo tako formirali grupe, rekla nam je ravnateljica Dječjeg vrtića Karlovac Marina Gojak.

U vrtiću su od onih najmlađih u jaslicama do predškolaca i uglavnom su svi kod svoji “teta” kako bi im povratak bio što manje stresan.

Pročitajte i ovo

GRAD U AKCIJI

Nema proglašenja elementarne nepogode u Karlovcu, samo pomoć za kupnju crijepa za socijalne slučajeve