Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Županija DAN KAO I SVAKI DRUGI Podijeli

U karlovačkoj bolnici 201 djelatnik bez potvrde, testirano više od polovice

Više od 90 posto liječnika i 65 posto medicinskih sestara u OB Karlovac je cijepljeno

Radni dan kako i svaki drugi, rekao je jutros Radio Mrežnici ravnatelj Opće bolnice Karlovac Nikša Antica, prvoga dana provođenje obveze ulaska u bolnicu s COVID potvrdama za djelatnike, ali i pacijente.

Od 984 zaposlenih većina ima potvrde.

-Svi zaposlenici koji imaju COVID potvrde su ih danas i predočili. Od ukupno  984 zaposlenika Opće bolnice Karlovac 201 nema tu potvrdu. Tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana, prije jutarnje smjene, ukupno se testiralo 111 zaposlenika i svi su negativni, dodaje Antica naglašivsi da će se dio od preostalih 90 testirati vjerojatno uoči dolaska u svoje smjene.

Bolnica je u punom pogonu, provode se svi programi, a i procijepljenost zaposlenika sve je bolja.

-Moram pohvaliti liječnike i sestre. Preko 90 posto liječnika cijepljeno je s dvije doze, a i sestre su se popravile, cijepljeno ih je preko  65 posto, a sve je više cijepljenih i među nezdravstvenim djelatnicima, kaže Antica. Još 40 djelatnika, napominje, uskoro se planira cijepiti.

Oni koji se nisu i ne planiraju se cijepiti svaka 72 sata morat će se testirati, brzim, antigenskim testom, a to mogu svakodnevno od 7 do 21 učiniti na samom ulazu u prostor bolnice. Za sad je testiranje za djelatnike besplatno.

Pročitajte i ovo

SMJER ZAGREB

U sudaru tri vozila na autocesti kod Jaske dvije osobe lakše ozlijeđene