Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Život DAN BEZ POGINULIH U PROMETU Podijeli

U Karlovačkoj županiji manji broj nesreća i poginulih u prometu nego lani

Lani 772 prometne nesreće i 10 poginulih, ove godine 626 nesreća i 9 poginulih

Hrvatska policija zajedno sa 30 članica članica Europske mreže prometne policije (TISPOL), ove godine obilježavaju 26. rujna Europski dan bez poginulih u prometu (EDWARD). Lani na taj dan u Hrvatskoj nije bilo poginulih, a i statistika u PU karlovačkoj govori da prevencija daje rezultate.

– U prvih osam mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje 2018. godine evidentirano je smanjenje broja prometnih nesreća za 18,9 %. Naime, u prvih osam mjeseci ove godine evidentirano je ukupno 626 prometnih nesreća, dok su u prvih osam mjeseci 2018. godine evidentirane ukupno 772 prometne nesreće. Što se tiče broja smrtno stradalih osoba i tu bilježimo smanjenje za 20%. U prvih osam mjeseci ove godine smrtno je stradalo 8 osoba, dok je u istom periodu 2018. godine smrtno stradalo 10 osoba. Napominjemo da je 1. rujna 2019. godine smrtno stradala još jedna osoba, što znači da je do danas ukupno smrtno stradalo 9 osoba, kažu u PU karlovačkoj.

Ovu četvrtu godinu za redom, tijekom mjeseca rujna provodi se niz aktivnosti sve do završnog dana projekta, 26. rujna. MUP će provoditi pojačane preventivno-represivne aktivnosti u prometu, a svakodnevno će na službenom twitter profilu MUP-a biti objavljene promotivne poruke projekta.

– Građani se mogu uključiti u projekt potpisivanjem PRISEGE o poželjnom ponašanju sudionika u cestovnom prometu te postati dio dijaloga na društvenim mrežama preko #ProjectEDWARD, poručuju iz MUP-a.

Foto: Ilustracija

Pročitajte i ovo

OBRAZOVANJE

Pučko otvoreno učilište Lingua poziva: postanite voditelj izrade i provedbe EU projekata