Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Županija NAVALI NARODE Podijeli

U Karlovačkoj županiji u 9 tjedana tijekom svibnja i lipnja planiraju pocijepiti 54 tisuće stanovnika

Tjedno planiraju cijepiti oko 6 tisuća ljudi koji se prijave svojim liječnicima

Ako im se obistine planovi, u Karlovačkoj županiji od 3. svibnja do 30. lipnja trebalo bi biti cijepljeno oko 54 tisuće građana.

U nepunih devet tjedana tog perioda, Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije koji koordinira cijepljenje, planira tako na tjednoj bazi pocijepiti oko 6 tisuća stanovnika što bi na kraju priče bio broj od spomenutih 54 tisuće. Koliko će građana biti zainteresirano, tek će se vidjeti.

Cjepivo će biti distribuirano prema svim domovima zdravlja na području Karlovačke županije, a oni će  unutar svojih kapaciteta organizirati cijepljenje za što veći broj građana, kažu u županiji.

Na području grada Karlovca bit će organiziran dnevni punkt, koji će raditi svakim radnim danom od 8 do 18 sati, s pauzom za dezinfekciju prostora u vremenu od 12 do 14 sati. Na navedenom punktu će svaki radni dan cijepiti 6 cjepitelja, tri ujutro, tri popodne.

Karlovačka županija je osigurala 6 administratora kao pomoć na punktovima prilikom obavljanja administrativnih poslova.

Također, sve zdravstvene ustanove s područja Karlovačke županije, kao i svi timovi obiteljskih liječnika bit će na raspolaganju za cijepljenje građana.

U Karlovačkoj županiji pozivaju građane da se prijave za cijepljenje kod svojih liječnika, a spominju i kompromitiranu platformu cijepise, od koje su, usput budi rečeno, odustale mnoge županije. Inače, u Karlovačkoj županiji prema službenim podacima živi oko 128  tisuća stanovnika.

 

Pročitajte i ovo

SMRT NA ILOVCU

Na Ilovcu večeras poginuo motociklist