Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Županija OSTAJU DUŽE Podijeli

U Karlovačkoj županiji u prva dva mjeseca 19% manje stranih turista, ali 10% više domaćih

Oni turisti koji dođu ostaju duže nego prije, u prosjeku 2 dana

Turistički promet u prva dva mjeseca ove godine u Karlovčakoj županiji relativno je dobar ako se uzme u obzir da je koronavirus zaustavio brojna putovanja.

Od 1. siječnja do 29. veljače ostvareno je 21.319 noćenja i 10.861 dolazaka. To je u odnosu na lani pad broja dolazaka od 10,29%, ali istovremeno porast broja noćenja od 13,58%.

-Prvi kvartal u godini nije uzorak na temelju kojeg se mogu donositi zaključci o tijeku sezone, kažu u Turističkoj zajednici Karlovačke županije.

Redovnom promocijom na domaćem i europskom tržištu županijska Turistička zajednica nastoji ublažiti manji broj turista s azijskog tržišta

-Nedvojbeno je da preporuke WHO-a utječu na planiranje turističkih putovanja, međutim činjenica je da sa tržišta koja čine najveći udio u ukupnoj strukturi noćenja za sada ostvarujemo porast, dodaju.

Ističu i činjenicu da se turisti kod nas zadržavaju sve duže – stranci ostanu dan i pol, ali domaći više od dva i pol dana.

Stranih gostiju došlo je čak 19 % manje u odnosu na prva dva mjeseca prošle godine. Naime, zabilježen je pad broja turista iz Južne Koreje i Slovenije, ali zato je stiglo više turista iz Njemačke, Italije i Mađarske nego prošle godine. Nije zanemariv ni broj domaćih gostiju – u Karlovačku županiju ih je došlo skoro 10 % više i ostvarili su porast noćenja od čak 46,87%.

Pročitajte i ovo

DOBRE BROJKE

Pada broj zaraženih učenika u Karlovačkoj županiji