Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Karlovac ANTUNOVO U KARLOVCU Podijeli

U Karlovačkoj Zvijezdi na blagdan sv. Antuna veliki Antunovski sajam i tradicionalna Antunovska procesija

Već večeras na Starom placu nakon mise blagoslov je vozača automobila i bicikala

Proslavi rođendana grada Karlovac i ove godine se pridružuju karlovački franjevci sa svojim Sajmom sv. Antuna.

Održat će se u četvrtak 13. lipnja kada će na Starom placu biti održana  i 20. Županijska smotra učeničkih zadruga, prva na otvorenom.

Pripreme za blagdan su počele već jučer, najavio je je župnik župe Presveto trojstvo fra Krunoslav Albert.

-Danas će biti tradicionalni antunovski blagoslov vozača automobila i bicikala poslije večernje mise u 19:30 na Trgu bana Josipa Jelačića. Sutra, u srijedu na kraju mise će Alan Hržica napraviti jedan mini koncert i vrhunac svega je sv. Antun Padovanski. Ujutro su već mise u 8 i 9, popodne je dječja misa s dječjim programom “Djeca pjevaju sv. Anti” te blagoslov djece i ljiljana od 17 sati. Glavna svečana misa je u 18:30 sa svečanom procesijom u kojoj već punih 60 godina vatrogasci nose kip sv. Antuna ulicama karlovačke Zvijezde.

Franjevačkog piva “FRKA” na ovo Antunovo neće biti zbog problema u proizvodnom procesu, ali zato će, obećao je fra Kruno, biti u ponudi u vrijeme kada će se u Karlovcu proslavljati 440. rođendan grada

Istovremeno u četvrtak na Starom placu održavat će se i Sajam sv. Antuna. Uz lokalne OPG-ovce ponuda će biti obogaćena radionicama Gradskog muzeja, Knjiguljice, ali i aktivnostima koje će ponuditi i Dom za starije Sv. Antun.

-Turistička zajednica će za ovu manifestaciju kao i za sve druge poslati obavijest svim nositeljima smještajne ponude kkao bi oni mogli upoznati svoje goste da se tako nešto  tradicijsko, autohtono održava u samom centru grada, rekla je direktorica Turističke zajednice Karlovac Marina Burić.

Županijska smotra učeničkih zadruga prvi puta će se održati na otvorenom, a sve ono što proizvode učenici Sajmu sv. Antuna dat će dodatnu vrijednost.

Ove nedjelje, 16. lipnja na blagdan sv. Trojstva u 20 sati u Zorin domu će biti odigran mjuzikl “Svetac svega svijeta” o sv. Antunu Padovanskom u izvedbi zbora Kolbe iz župe Sv. Duha iz Zagreba. Predstava je poklon građanima, a besplatne ulaznice moraju se podići na blagajni Zorin doma

– U Karlovačkoj županiji postoji 26 zadruga i ove godine će se održati po 20 puta i po prvi puta na otvorenom. To je jedan način da izinesemo ponudu van, pred posjetitelje i građane, a bitno nam je to sa zadrugama zato što oni rade ono što je nama u turizmu bitno – suvenire, uporabne predmete, prerađuju lokalne namirnice u zdrave proizvode… rekla je Burić.

Do Domovinskog rata proštenje sv. Antuna uz Presveto trojstvo je bilo jedno veliko događanje u karlovačkoj Zvijezdi. Cilj franjevaca je to ponovo oživjeti. Podršku u tome daje im i Grad Karlovac.

– Sve ove aktivnosti koje se provode u samoj Zvijezdi će pokazati koje bogatstvo kulture i ljudi imamo u našem gradu, rekla je dogradonačelnica Andreja Navijalić.

 

Pročitajte i ovo

KORONA ROĐENDAN

Karlovac za Dan grada bez svečane sjednice u Zorin domu, Rođendanski bal uz epidemiološke mjere