Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Sport ODRŽAVANJE TRAVNJAKA Podijeli

U Karlovcu 1919 nezadovoljni održavanjem terena? Iz Mladosti odgovaraju da sve rade prema planu održavanja

Iz krugova bliskih karlovačkom trećeligašu doznali smo da su predstavnici kluba održali sastanak s vodstvom Mladosti upravo na temu održavanja terena u sklopu Čavlekovog stadiona.

KARLOVAC – Tvrtka Mladost održava terene na Čavlekovom stadionu na mjesečnoj i tjednoj, a ponekad i dnevnoj bazi, prema donesenom planu održavanja, a održavanje glavnog terena povjereno je specijaliziranoj tvrtci – stoji u odgovoru kojeg potpisuje direktor Ivan Uđbinac, poslanom nakon našeg upita i opaske da su neki korisnici nogometnih terena u sklopu karlovačkog stadiona nezadovoljni njihovim održavanjem.

– Tvrtka Mladost donijela je plan održavanja glavnog i pomoćnih terena te umjetne trave. Prema tom planu utvrđena su mjesečna i tjedna održavanja, kao i sve radnje koje treba obaviti na dnevnoj bazi nakon korištenja terena. Ovim planom obuhvaćeni su sljedeći poslovi: košnja, navodnjavanje, gnojidba-prihrana, prozračivanje travnjaka, sanacija terena nakon utakmica i treninga te priprema terena za nogometne utakmice prema propozicijama HNS-a – stoji među odgovorima iz Mladosti.

Na naše pitanje koliko radnika Mladosti radi na održavanju Čavlekovog stadiona te jesu li stručni i educirani za takav posao, Uđbinac odgovara:

– Unutar tvrtke oformljen je tim radnika koji radi na održavanju kompleksa stadiona ‘Branko Čavlović Čavlek’, a prema potrebi taj tim i proširujemo. Pravilnikom o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta uređena su pitanja stručne spreme djelatnika koji rade na održavanju stadiona te su educirani za poslove koje obavljaju. Želim naglasiti da je Mladost u 2020. godini imala sklopljen ugovor o održavanju glavnog terena s tvrtkom specijaliziranom za održavanje nogometnih travnjaka, a ove godine takav ugovor će ponovo biti sklopljen. Briga o terenu povjerena je specijaliziranoj tvrtki, obzirom do sada Mladost nije mogla kupiti potrebnu opremu i strojeve za održavanje ovakvog travnjaka.

A da nezadovoljstvo održavanjem terena u sklopu Čavlekovog stadiona nije samo glasina, potvrđuje i informacija koju smo doznali iz krugova bliskih Nogometnom klubu Karlovac 1919. Prema riječima našeg izvora, predstavnici karlovačkog trećeligaša bili su na sastanku s vodstvom Mladosti i izrazili svoje nezadovoljstvo, prvenstveno održavanjem pomoćnog igrališta, koje je, prema njihovom mišljenju, u jako lošem stanju. Karlovački nogometaši na tom su igralištu odigrali prijateljsku utakmicu protiv Hrvatskog dragovoljca 3. veljače, a sljedeće dvije, protiv Jaruna 7. veljače i Marsonie u subotu, igrali su na glavnom terenu upravo iz razloga što pomoćno igralište nije bilo u dobrom stanju. Je li na sastanku pronađen zajednički jezik i hoće li ovaj problem biti riješen, nismo doznali, no nadamo se da hoće jer momčad karlovačkog trećeligaša pojačava se za proljetni dio sezone u Trećoj hrvatskoj ligi Središte, kako bi osigurala opstanak u tom rangu, a na putu prema tom cilju potrebni su joj i kvalitetni uvjeti za rad.

Pročitajte i ovo

FUTSAL

Karlovčanke u odlučujućem dvoboju poražene od ‘čiksica’ i ostale bez plasmana u doigravanje