Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Karlovac TURIZAM U KORONI Podijeli

U Karlovcu 65 % prošlogodišnjeg turističkog prometa, stranaca manje, ali rastu dolasci naših

Nijemci, Austrijanci, Česi, Nizozemci i Francuzi su najzastupljeniji od stranaca

Od početka godine do 20. srpnja Karlovac bilježi gotovo 65 posto prošlogodišnjeg turističkog prometa.

Stižu turisti, ali i jednodnevni posjetitelji, kažu u Turističkoj zajednici koja tako bilježi 8825 dolazaka i 25.199 noćenja. Ono što je vidljivo jest da izostaju gosti iz dalekih tržišta poput Koreje, Japana, Kine, a zbog toga se povećao prosjek boravka u Karlovcu koji sada iznosi 2,13 dana.

 

Najveći broj turističkih noćenja u lipnju i srpnju ostvarili su domaći gosti, te gosti iz Njemačke, Poljske, Češke, Bosne i Hercegovine, Austrije, Slovačke i Mađarske.

Osjetno manji broj stranih posjetitelja u Turističko informativnom centru TZ grada Karlovca nadomješta sve više domaćih turista koji traže informacije što od atrakcija posjetiti, gdje jesti, gdje kupiti suvenire a posebno zanimljive su im subotnje besplatne ture obilaska grada.

Od stranih posjetitelja najzastupljeniji su posjetitelji iz Njemačke, Austrije, Češke, Nizozemske i Francuske. Posebno veseli porast broja posjetitelja sa zagrebačkog područja, te gostiju iz Rijeke i Varaždina na koje je Turistička zajednica grada Karlovca i fokusirana u svojim promotivnim kampanjama kroz koje tijekom ljetnih mjeseci komunicira cjelokupnu turističku ponudu grada.

Pročitajte i ovo

PLANOVI

Budućnost ŠRC-a Korana: Izdignuti zeleni otoci, botanički vrt s jezerom, hotel, sportska dvorana