Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

  • weather-image

    13C° Karlovac

  • weather-image

    13C° Duga Resa

  • weather-image

    12C° Ogulin

  • weather-image

    13C° Ozalj

  • weather-image

    12C° Slunj

Crna kronika POLICIJA NADZIRE PROMET Podijeli

U Karlovcu i Slunju uhvaćena tri ponavljača teških prekršaja u prometu – dvojica idu u zatvor, a i treći će ako prekrši uvjetnu

Vozili pijani, pretjecali kolone u zavoju, bez vozačkog ispita i nije im prvi puta

Zbog ponavljanja teških prometnih prekršaja prošli tjedan su u Slunju i Karlovcu uhvaćena trojica vozača recidivista. Sada su dobili još rigoroznije kazne – dvojica će morati u zatvor, treći uz novčanu kaznu i zatvor ako u godinu dana prekrši uvjetnu kaznu.

Vozač (44) s 1,65 promila alkohola pretjecao je kolonu vozila u zavoju i nije bio vezan. U tri godine već je dvaput bio pravomoćno kažnjen zbog iste stvari pa je sada uhićen i odveden na sud. Tamo u je izrečena kazna od 28 dana zatvora i osmomjesečna zabrana upravljanja vozilima B kategorije.

Drugi ponavljač, 36-godišnjak je vozio dok mu je izrečena zabrana upravljanja. U tri godine zbog tog je prekršaja pravomoćno kažnjen čak pet puta. I on je uhićen, a na Sudu je dobio 28 dana zatvora.

Najmlađem recidivisti je 28 godina. Još nije položio vozački ispit, ali svjedeno je vozio i to pijan, s 1,40 promila. Zbog neprilagođene brzine sletio je s ceste i prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom nakon čega se je udaljio s mjesta događaja. Jednom je već bio kažnjen zbog iste stvari, a sada će platiti novčanu kaznu od 8500 kuna i ići u zatvor na 30 dana ako prekrši uvjetnu kaznu od 12 mjeseci.

Inače, policija je samo tijekom vikenda iz prometa isključila 10 vozača jer su bili pijani. najpijanijem je izmjereno 3,75 promila. Zbog brzine kažnjeno je čak 111 vozača, a najveća u naseljenom mjestu bila je 89 kilometara na sat.

Pročitajte i ovo

SMJER ZAGREB

U sudaru tri vozila na autocesti kod Jaske dvije osobe lakše ozlijeđene