Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac ŽUTI VEŠ NA SUNCE Podijeli

U Karlovcu idući tjedan više od 150 srednjoškolaca iz cijelog svijeta, 76 filmova, radionice i “henganje” na 4 rijeke

Autora filma koji osvoji Grand prix očekuju vrijedne nagrade

Karlovac se zažutio, a to znači samo jedno – početak novog izdanja Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala. Više od 150 srednjoškolaca iz cijeloga svijeta od 11. do 15. rujna u Karlovcu će predstaviti svoje filmove, natjecati se za Grand prix festivala te učiti nove filmske vještine.

Ove godine se na natječaj javilo skoro 1000 filmova, a među njima nikad više domaćih uradaka.

– Jako nas veseli što je u hrvatskom dijelu odnosno u u Filmskoj reviji mladeži došlo do povećanja broja u odnosu na prethodnu godinu. Tako brojimo 223 filma iz Hrvatske. Ponosni smo što su upravo ti filmovi al pari svjetskim filmovima, naglasila je koordinatorica Revije i Festivala Sanja Zanki Pejić.

No, u konkurenciju za karlovački filmski Grand prix ušlo je samo 38 nacionalnih i isto toliko međunarodnih filmova mladih autora. Natjecateljske projekcije održavat će se od utorka do petka u Zorin domu, a pobjednik će biti proglašen u subotu u Aquatici.

Projekcije u off programu na 4 rijeke

Osim toga, Kinoklub Karlovac i Hrvatski filmski savez organizirali su bogat i sadržajan popratni radioničko – teoretski program za učenike i mentore.

A kako bi se svi sudionici međusobno “zakvačili”, jer ovogodišnja maskota je kvačica, navečer će se družiti uz četiri rijeke.

Prva je na redu Korana gdje će u utorak od 20 sati na plaži kod labudova biti održano svečano otvaranje Festivala i Revije te prikazan film Srbenka.

– Ne samo da puštamo film Srbenka nego i velika većina ekipa filma dolazi na projekciju. Bit će to jedno lijepo filmsko druženje. Drugu večer smo na rijeci Mrežnici na kupalištu Kod Bosiljevca, treću festivalsku večer selimo u Stari grad Novigrad na Dobri. Tamo ćemo pustiti igrani film Osmi povjerenik koji je prije tri, četiri dana nominiran kao hrvatski  kandidat za Oscara. Zadnja filmska večer na rijekama bit će u Starom gradu Ozlju, rekla je među ostalim voditeljica medijskih programa Kinokluba Karlovac Ksenija Sanković.

Karlovčani također mogu gledati sve filmove bilo iz natjecateljske konkurencije bilo iz slobodnog programa uz rijeke. Ulaz na sve je slobodan. Zatvaranje 23. Filmske revije mladeži i 11. Four River Film festivala je u subotu u 12 sati u Aquatici.

Pročitajte i ovo

ČISTOĆ(KA)

Građani zadovoljni karlovačkom Čistoćom: Dečki rade dobar posao, ali previše naplaćuju