Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Život ZAJEDNIŠTVO Podijeli

U Karlovcu katolici i pravoslavci u zajedničkoj molitvi za jedinstvo kršćana

Molitveno slavlje u Nacionalnom svetištu sv. Josipa na Dubovcu počinje u 18:30 sati

Katolički, grkokatolički i pravoslavni svećenik večeras će u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu u zajedništvu održati euharistijsko slavlje s molitvom za jedinstvo kršćana.

To je dan nakon središnjeg ekumenskog molitvenog slavlja u Zagrebačkoj katedrali, a sve u sklopu svjetske Molitvene osmine koja se održava od 18. do 25. siječnja pod biblijskim geslom: „Iskazivahu nam nesvakidašnje gostoljublje“ (Dj 27, 18 – 28, 10).

Večeras pak u 18:30 u svetištu Sv. Josipa u Karlovcu bit će euharistijsko slavlje s molitvom za jedinstvo kršćana i prigodnom homilijom. Predvodit će ga prof. dr. Daniel Patafta, OFM u zajedništvu s mons. Antun Sente, ml., protojerejom stavroforom Željkom Pajićem, župnikom grkokatoličke župe “Svetog Križa” u Karlovcu i predstavnikom Srpske pravoslavne crkve, protojerejom stavroforom Petrom Olujićem, umirovljenim sisačkim pravoslavnim svećenikom.

Vjernici su pozvani da se pridruže molitvi za očuvanje postojećeg i postizanje većeg stupnja međusobnog jedinstva vjere i zajedništva u slavljenju kršćanskih otajstava.

Pročitajte i ovo

DOBRA VIJEST

Stigli rezultati: Dvoje iz riječkog KBC-a negativni na koronu