Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -3C° Slunj

Karlovac BROJKE U PLUSU Podijeli

U Karlovcu od početka godine 14% više dolazaka i noćenja nego lani, Poljaci bilježe čak 38% više noćenja

Za vrijeme Zvjezdanog ljeta također ostvareno više dolazaka i noćenja nego u istom razdoblju lani.

KARLOVAC – Na području grada Karlovca od početka godine ostvareno je 14 posto više dolazaka i noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Vidljivo je to iz izvještaja Turističke zajednice grada Karlovca, u kojem stoji da je od početka godine ostvareno ukupno 26.525 dolazaka i 41.675 noćenja, što predstavlja povećanje od 14 posto u oba segmenta. Od ukupnog broja dolazaka, 16 posto se odnosi na domaće goste. Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Hrvatske, ukupno 9.632, gosti iz Južne Koreje bilježe 8.379, a Poljaci 2.759 noćenja, što je čak 38 posto više s tog tržišta nego lani. Od ukupnog broja noćenja, 45% ostvareno je u karlovačkim hotelima, a 42% u objektima u domaćinstvu.

Za vrijeme održavanja manifestacije Zvjezdano ljeto, od 23. lipnja do 13. srpnja, ostvareno je 13% više dolazaka i 14.5% više noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ukupno je u spomenutom razdoblju ubilježeno gotovo 7.300 noćenja.

U ovom trenutku u sustavu eVisitor na području grada Karlovca registrirano je 50 posto više hotelskih kreveta nego lani u srpnju te njihov udio u smještajnoj strukturi iznosi 24 posto. Također, u Turističkoj zajednici zahtjev za izdavanje korisničkih podataka za prijavu gostiju zatražilo je 15 novih privatnih iznajmljivača.

Ukupno grad Karlovac u ovom trenutku raspolaže s 1.118 kreveta.

Pročitajte i ovo

POLA STOLJEĆA

Prvi vrelovod u Karlovcu iz 1968.godine vodio do Sarajevske. Današnja pucanja su zbog prestanka grijanja navečer