Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  31C° Karlovac

 • weather-image

  31C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  31C° Ozalj

 • weather-image

  30C° Slunj

Karlovac DJECA I UMJETNOST Podijeli

U Karlovcu počela Zimska likovna kolonija, virus ipak otežava tradiciju druženja djece i umjetnika

Ravnateljica doma Nataša Horvat kaže kako je epidemija ipak učinila svoje pa mnogih druženja neće biti

Nakon godinu dana pauze danas je u Centru za pružanje usluga u zajednici “Vladimir Nazor” u Karlovcu počeo 48. ZILIK.

Kako je u programu Radio Mrežnice naglasila  ravnateljica centra Nataša Horvat sve se ipak odvija u otežanim uvjetima zbog pandemije.
Iako im se neće moći pridružiti učenici karlovačkih škola, kako je bio običaj ranije, već samo djeca iz sličnih ustavova, raduje da će ipak ove godine nastaviti tradiciju druženja djece i umjetnika, kroz radionice na kojima će nastati nova umjetnička djela.
Radionice će se održavati prije podne od 10 – 12 h i popodne od 15 – 17 , a sudjelovat će 5 poznatih umjetnika iz Hrvatske.
Zbog navedenih ograničenja neće se održati završna priredba u petak, ali će svečano otvorenje 48. Zilika biti večeras od 19.30 u bočnoj dvorani Zorin doma.

Tom prigodom bit će otvorena izložba slika vrsnog slikara Željka Subića, koji kako je ravnateljica Horvat kazala, na žalost neće moći nazočiti, jer mu je propisana mjera samoizolacije.

Približavanjem jubilarnog 50. ZILIK-a aktualizira se problem nedostatka prostora za stalnu izložbu brojnih djela vrhunskih umjetnika, koje Dom posjeduje i čuva, pa je ta obljetnica naznačena kao prilika da se osigura adekvatan prostor.

Po riječima ravnateljice Nataše Horvat pokrenuta je inicijativa u tom smjeru, a za sada se u planiranje realizaciju uključio Gradski muzej Karlovac.

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Održana sjednica IO HNS-a, o ‘klubovima od posebnog interesa’ nije riječi, Karlovac 1919 od sljedeće sezone četvrtoligaš