Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Karlovac TURBINA PROMJENA Podijeli

U Karlovcu počeo projekt prevencije elektroničkog nasilja #IsključiNasilje2

Radionice za učenike počinju od ove jeseni. Nakon njih trebali bi znati više o cyberbullyingu i kako ga spriječiti

Karlovačka Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ u partnerstvu s četiri osnovne škole: Osnovnim školama Banija, Draganići, Dubovac i Turanj započela je  provedbu projekta prevencije elektroničkog nasilja nad i među djecom „#IsključiNasilje 2“.

Trajat će osam mjeseci u kojima će se provesti javne kampanje, aktivnosti zagovaranja i lobiranja kroz tzv. Flashmob-a na temu elektroničkog nasilja nad i među djecom.  Održat će se i četiri ciklusa edukativnih radionica za učenike partnerskih škola.

Radionice će proći 100 učenika i 35 roditelja i nastavnika

Teme koje će biti obrađene tijekom održavanja edukativnih radionica su: „Što je Cyberbullying?“, „Kako prepoznati Cyberbullying?“, „Kako spriječiti Cyberbullying?“ , „Sigurnost djece na Internetu“ (radionica predviđena za roditelje i djelatnike škola partnera). Plan je obuhvatiti 100 učenika petih razreda te 35 roditelja i nastavnika.

Prvi ciklus radionica predviđen je s početkom nove školske godine 2020/2021. Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u vrijednosti od 70.000 kuna.

#IsključiNasilje 2“ nastavak je to prethodno uspješno projekta „IsključiNasilje“ čije su se aktivnosti odvijale tijekom 2019. godine.

Pročitajte i ovo

POČETAK KAMPANJE

HDZ reagira na karlovačku oporbu: Nastavljamo osluškivati mišljenja građana, oni ih i imaju za razliku od oporbe