Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Karlovac KAKVART Podijeli

U Karlovcu postavljena replika vukovarskog vodotornja

Nalazi se na početku Šetnice grada Vukovara u Novom Centru

Replika vukovarskog vodotornja, ali nekoliko puta manja od originala, postavljena je danas uz Šetnicu grada Vukovara u Karlovcu.

Time je realiziran KAkvart projekt Gradske četvrti Novi Centar odnosno ideja stara punih pet godina isto koliko i sama šetnica uz crkvu Presvetog Srca Isusova.

S realizacijom se počelo lani kada je projekt postavljanja replike vodotornja prijavljen na natječaj KAkvart. Odobreno im je 40 tisuća kuna, a sveukupno uloženo je još i sedam tisuća kuna novca Gradske četvrti, sati volonterskog rada te sredstva iz donacija.

Vukovar i Karlovac od lani su gradovi prijatelji. Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava jučer je prisustvovao svečanoj sjednici Gradskog vijeća. Tom je prilikom kolegi Damiru Mandiću donio darove među kojima je i kip vodotornja. Njega je karlovački gradonačelnik danas darovao Gradskoj četvrti Novi centar.

–Zajednička priča grada Vukovara i grada Karlovca počela je s uređenjem i imenovanjem šetnice. Prošle godine Grad Karlovac i Grad Vukovar su potpisali povelju o prijateljstvu i samim tim smo gradovi prijatelji. Naš Muzej Domovinskog rata na Turnju i muzejski kompleks u Vukovaru su isto tako dio nacionalnog projekta obilježavanja Domovinskog rata. Karlovac i Vukovar su gradovi koji su u temelju naše hrvatske državnosti i na to trebamo svi biti ponosni. Ovakvi projekti, makar bili u našim malim, lokalnim okvirima, doprinose tome da se žrtva Vukovara nikada ne zaboravi, naglasio je gradonačelnik Mandić.

Pročitajte i ovo

ČISTOĆA KARLOVAC

Mobilno reciklažno sutra u Skakavcu te Sjeničaku i Utinji