Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  23C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  24C° Ozalj

 • weather-image

  22C° Slunj

Karlovac NAKON 4 GODINE Podijeli

U Karlovcu se povlače spremnici za odlaganje tekstila: Uglavnom su oštećeni, oko njih je nered, u nekima i beskućnici

Čistoća ih povlači zato što već duže vrijeme ne koriste onome čemu su namijenjeni

Spremnika za tekstil u Karlovcu uskoro neće biti niti na jednom od 20 zelenih otoka na kojima su postavljeni prije više od četiri godine.

Čistoća ih povlači zato što već duže vrijeme ne koriste onome čemu su namijenjeni – odlaganju otpadnog tekstila.

-Uslijed protoka vremena, a više zbog oštećenja izazvanih ljudskom aktivnošću što je posebno kulminiralo zadnji nekoliko mjeseci  danas veći dio tih spremnika svojim izgledom ne doprinosi lijepoj slici većine lokacija na kojima su postavljeni, već upravo suprotno, pojašnjavaju u Čistoći.

Osim što se u ove spremnike, ma koliko ih popravljali, konstantno provaljivalo, a tekstil razbacivalo uokolo, na nekoliko lokacija počeli su ih koristiti i beskućnici.

Nemali broj građana prestrašili su upravo ljudi bez doma koji su spremnike za tekstil koristili kao smještaj. Zato spremnika malo pomalo od 22. studenog više neće biti niti u jednoj gradskoj četvrti.

-S obzirom na sve navedeno, kao i na činjenicu da javna usluga sakupljanja komunalnog otpada ne obuhvaća sakupljanje tekstilnog otpada kod korisnika usluge, kao ni na javnim površinama, Čistoća d.o.o. Karlovac će započeti s postepenim uklanjanjem spremnike za otpadni tekstil: na početku s lokacija koje su najkritičnije, odnosno onih spremnika koji su najčešće izloženi gore navedenim situacijama, kažu u Čistoći.

Oni građani koji će imati potrebu za odlaganjem stare odjeće to će moći u reciklažnim dvorištima na Ilovcu i Maloj Švarči.

Foto: FB/Dinko Kafotka Neskusil

Pročitajte i ovo

KNJIŽEVNI KRUG KARLOVAC

Od 40 priča, najbolju je napisala Zagrepčanka Luna Tatjana Val