Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Županija KOLEGIJ ŽUPANA Podijeli

U Karlovcu za natječaje spremni projekti: Geotermika, Oružana, Studentski dom

Karlovačka županija i Grad Karlovac surađuju na nizu projekata, a Jelić i Mandić nakon današnjeg kolegija izdvojili neke od većih

Projekt Geotermike spreman je za natječaj Agencije za ugljikovodike, ali da bi se toplu vodu “dovelo” u Karlovac to treba predvidjeti i u Prostornom planu Karlovačke županije.

Zato je Grad Karlovac i službeno Karlovačkoj županiji predložio izmjene plana, rečeno je nakon današnjeg kolegija župana i kolegija gradonačelnika Karlovca.

– Mi smo s projektom Geotermike došli do te razine gdje smo i formalno i proceduralno odradili sve potrebne aktivnosti i spremni smo prijaviti se na natječaj Republike Hrvatske odnosno Agencije za ugljikovodike, ali da bi zaista danas – sutra mogli tu toplu vodu mogli dovesti u grad, Karlovačka županija u svom prostornom planu to treba predvidjeti odnosno regulirati. Prema onome što smo čuli taj postupak bi trebao krenuti u rujnu tako da smo svi zajedno u ritmu, rekao je gradonačelnik Mandić.

Županija i Grad Karlovac, dogovoreno je danas, zajedno će promovirati novu poslovnu zonu u Gornjem Mekušju kako  bi što prije bila stavljena u funkciju. Županija Gradu pomaže i pri komunikaciji s Hrvatskim cestama i Hrvatskim željeznicama o projektima koji su dogovoreni na prosinačkoj sjednici Vlade u Karlovcu.

Stotinjak projekata, naglasio je župan Jelić, spomenuto je na današnjem kolegiju. Ipak, on izdvaja obranu od poplave.

-Posao u kojem sudjeluje jako puno institucija. Ritam je nabijen, ali naša analiza govori da ćemo ga još morati intenzivirati. Grad Karlovac prednjači po onome što je napravio po pitanju rješavanja imovinsko – pravnih odnosa, naglasio je Jelić.

Projekt Oružane kao centra izvrsnosti u Zvijezdi je spreman što se tiče Karlovačke županije, ali ipak stoji jer se čekaju partneri iz Primorsko – goranske županije.

– Naša dokumentacija je još od ranog proljeća gotova i za dva kata – za strojarstvo i elektrotehniku mi smo potpuno spremni. Za potkrovlje koje će Grad i Županija dodijeliti Veleučilištu isto nema problema. Problem nam je u prizemlju zbog Centra izvrsnosti za turizam i ugostiteljstvo iz razloga što nam je Primorsko – goranska županija partner i ne možemo bez njihove dokumentacije predati. Oni pomiču rokove, kod njih je malo zapelo, ali trudimo se to zajednički odraditi.

A spreman za natječaje uskoro će biti i projekt novog Studentskog doma u Zvijezdi.

– Mi u ovom trenutku imamo sve papire spremne, još fali jedan jedini i ne sumnjam da će u roku od nekoliko dana kada on stigne, a stići će za nekoliko dana, dakle u ovo vrijeme rođendana grada Karlovca očekujemo i građevinsku dozvolu za Studentski dom, rekao je Jelić dodavši da će projekt na jesen biti prijavljen na EU natječaje.

Pročitajte i ovo

“Sve sporno otklanjamo s horizonta, a Ćorić će biti na listi 7. izborne”