Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Karlovac OLAKŠICE Podijeli

U Karlovcu za ugostitelje besplatno proširenje terasa. Javite se Gradu

Sve olakšice na snazi ostaju do 31. ožujka, a možda i duže

Kada u ponedjeljak budu ponovo otvorene, terase karlovačkih ugostitelja koje su na javnim gradskim površinama moći će biti proširene kao i prošloga ljeta, i to bez nakande.

Potvrdio je to danas gradonačelnik Damir Mandić.

-Grad Karlovac je s današnjim danom produžio odnosno ponovio odluku da svi naši ugostitelji u Karlovcu mogu proširiti svoje terase kako su to činili i tijekom ljeta. Ono što je bitno je da podnesu zahtjev nadležom gradskom odjelu za terase gdje će službenici zajedno s njima vidjeti koji su to prostori i do koje razine se terasa mmože proširiti. Važno je da se ne zapriječe vatrogasni putevi, rekao je.

Takvo proširenje je epidemiološka mjera i Grad je ugostiteljima neće naplaćivati, kao što i dalje njima, ali i hotelijerima i iznajmljivačima do kraja ožujka ne naplaćuje ni zakupnina javnih površina ni gradskih poslovnih prostora te komunalnu naknadu.

Briga za zdravlje i dalje mora biti prioritet, naglasio je Mandić i apelirao na odgovorno ponašanje

-Još jedno Gradsko vijeće će biti do kraja ožujka i vjerujem da ćemo do tada imati jasnije uvjete što će se do tada događati i da ćemo u dogovoru s Cehom ugostitelja razgovarati o prduženju tih mjera.

Grad sufinancira i najam za privatne prostore

Onima koji su pak u najmu kod privatnika također će dobiti pomoć Grada.

-Odlukom iz 12. mjeseca imaju mogućnost javiti se za potpore sufinanciranja dijela najamnine. Grad Karlovac, naime, može raspolagati samo sa svojim poslovnim prostorima i sve one koji u njima posluju smo oslobodili najamnine. Oni koji posluju u privatnim prostorima imaju pak mogućnost dobiti potporu sufinanciranja te najamnine, pojasnio je Mandić.

Za ovu potporu također se trebaju javiti u gradsku upravu, a to mogu učiniti i svi oni vlasnici kafića koji inače nemaju terase. Oni s Gradom mogu provjeriti postoji li mogućnost da im se ustupi javni prostor kako bi od ponedjeljka mogli barem djelomično normalizirati svoje poslovanje.

Pročitajte i ovo

ATLETIKA

Bruno Belčić državni prvak na 3000 metara sa zaprekama s rekordom prvenstava Hrvatske, Helena Valentić srebrna u istoj disciplini