Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  26C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Karlovac GOLUB PISMONOŠA BI BIO BRŽI Podijeli

U Karlovcu zapeli računi za komunalnu naknadu. Od donošenja odluke do dostave građanima prošlo 9 mjeseci

U Gradu su planirali da će računi biti dostavljeni do 1.6., ali dostavljači su imali organizacijskih problema

Što se to dešava s cijelom gradskom upravom kada se povećanje komunalne naknade koje je izglasano u 11. mjesecu prošle godine realizira tek u 8. mjesecu 2019. godine, znači devet mjeseci kasnije.

Pitao je karlovačkog gradski vijećnik Davor Petračić na aktualcu Gradskog vijeća zbog dodatnih računa za 25% višu komunalnu naknadu koji su ovih dana stigli na adrese građana.

-Meni je nevjerojatno da nešto što ste vi, HDZ, usvojili na ovom vijeću, a to je povećanje komunalne naknade u 11. mjesecu 2018. mi danas u 8. mjesecu 2019. dobivamo na naplatu. Da niste to bili u stanju napraviti u roku od mjesec, dva i ovako mi retroaktivno plaćamo osam ili šest, ne znam koliko mjeseci unatrag. Smije li se to uopće?, pitao je Petračić.

Nije sve tako jednostavno, radi se o zahtjevnom poslu, kaže gradonačelnik Damir Mandić.

– Ne mogu se tek tako poslati ljudima računi. Nakon što je donešena ta odluka u siječnju je krenula procedura. Vjerujem da ste svi na kućne adrese dobili rješenja o povećanju komunalne naknade koji je upravno – pravni postupak pa se na to jedan dio ljudi i žalio. Taj upravno – pravni postupak, to je skoro 40 tisuća pismena odaslanih iz gradske uprave.

Ipak Mandić priznaje da je dostava računa građanima zapela. – Naš plan je da 1.6. završimo postupak, ali da, dogodila se jedna situacija uz dostavljača. S obzirom da se radi o upravno – pravnom postupku mora biti potpisano da je preuzeto itd. Dogodio se u pošti njihov organizacijski problem ili što već, nije bitno, pojasnio je Mandić dodavši kako će novac od povećane komunalne naknade biti usmjeren na realizaciju niza EU projekata na koje se Grad prijavio.

Pročitajte i ovo

ZVJEZDANO LJETO

Alen Slavica u Aquatici, The Mith na Starom gradu, predstava ‘Udovice’ u Zorin domu